Date companie
 
 
 
 

Peste 600 de absolvenți s-au înscris la Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor din Ploiești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : joburi, facultate
 

Bătălie mare pe locurile de la Facultatea de Ingineria Petrolului din Ploiești. Miile de euro pe care le pot câștiga lunar după ce sunt angajați pe marile platforme petroliere din lume au atras foarte mulți absolvenți. Peste 600 de tineri s-au înscris deja pentru cele 97 de locuri disponibile la facultatea din cadrul Universității Petrol-Gaze.

VOX: "-Cum crezi ca va fi? -Eu sper să fie ușor, dar voi învăța. -Dar de ce la această facultate și nu la alta? -Pentru că am auzit ca sunt salariile sunt foarte mari."

VOX: "-De ce vrei tu la această facultate? -Păi, s-a umplut țara de avocați, de manageri. Și, mă rog, se caută foarte mult. -Cam cât ar fi salariul în străinătate?
-Peste două mii de euro."

Numărul celor vor să urmeze această facultate a crescut față de anii trecuți, spun reprezentanții universității.

prof. univ. dr. ing. IULIAN NISTOR, decan, Facultatea de Inginerie U.P.G.: "Absolvenții facultății noastre își găsesc foarte rapid de muncă. Practic, nu producem șomeri. Mai mult, salariile inginerilor petroliști sunt printre cele mai mari din România."

RĂZVAN TUDOR, consultant foraj: "Am început cu un salariu, pe vremea aceea, 500 de dolari, în momentul de față sunt consultant. Lucrez în Polonia. În general, în domeniul nostru, după 5-6 ani, discutăm de la 4.000-5.000 de dolari în sus."

Dacă firmele din România vor oameni specializați, companiile străine recrutează tineri chiar de pe băncile facultății. Cele mai multe dintre acestea sunt din Afghanistan sau Emiratele Arabe Unite, dar și din Europa, în state precum Rusia, Norvegia, Danemarca sau Scoția.

ANDREEA SIMA, consultant firmă recrutare forță de muncă: "Salariile sunt mai mari decât piața locala în România, ele pot începe undeva de la o mie de euro net și pot crește, în funcție si de gradul de pericol din țările respective."

Facultatea ploieșteană este unică în țară, dar și în Europa Centrală și de Est. În Europa, doar în Anglia și Rusia mai există facultăți în domeniul petrolului și gazelor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • La ceas aniversar! S-au împlinit 60 de ani de la înființarea secției de Autovehicule Rutiere ( 12 Decembrie 2019 )

  Moment aniversar la Universitatea Politehnică București! Se împlinesc 60 de ani de la înființarea specializării Autovehicule Rutiere. La eveniment au participat peste 150 de foști studenti și dascăli ai acestei prestigioase unități de învățământ. Rând pe rând actuali și foști profesori au vorbit despre importantă înființării acestei facultăți pentru dezvoltarea industriei de construcții de autoturisme din țară noastră.

 • Teodorovici vrea să oblige studenții să lucreze în țară, după facultate ( 22 Iulie 2019 )

  Eugen Teodorovici vrea să oblige studenții să lucreze câțiva ani în țară, după facultate! Ministrul Finanțelor a declarat în cadrul unei emisiuni TV, că statul investește foarte mult în studenți, iar la finalul studiilor, majoritatea...

 • Oferte de locuri de muncă, în Spațiul Economic European ( 11 Octombrie 2018 )

  Peste 2.000 de locuri de muncă vacante, în Spațiul Economic European! Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, cele mai multe oferte de angajare, care pot fi accesate și de români, sunt în Spania.

 • Locuri de muncă vacante în județele țării ( 14 Iulie 2018 )

  Peste 31.000 de locuri de muncă vacante, la nivel național. Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, cele mai multe sunt în București și în județele Prahova, Arad, Cluj, Sibiu și Timiș. În schimb, în județele...

 • Eugen Simion, Doctor Honoris Causa ( 8 Decembrie 2017 )

  Academicianul Eugen Simion, Doctor Honoris Causa al Universității Titu Maiorescu din Capitală. Evenimentul s-a desfășurat în Aula Magna a Universității, în cadrul unei ceremonii impresionante, la care au participat personalități ale educației, cercetării, științei și culturii.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2