Date companie
 
 
 
 

Plutonieri mai ageri decât tot STS-ul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : comunicatii, plutonieri
 

Doi plutonieri ar putea da lecții Serviciului de Telecomunicații Speciale! Doi angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au reușit să găsească victima unui accident, în doar câteva minute deși aceasta nu știa exact unde se afla și a dat indicații greșite pentru că se afla în stare de șoc. Aceștia au apelat la o metodă inedită: au întrebat-o pe femeie dacă are smartphone și i-au cerut să se logheze pe o aplicație care folosește GPS. Zis și făcut. În mai puțin de o jumătate de oră, mai multe echipaje de descarcerare, o mașină de poliție și o ambulanță au ajuns la locul accidentului.

RĂZVAN CĂTĂLIN PARCONIE, plutonier, I.S.U. Dobrogea: "În momentul în care mi-am dat seama că nu mai am altă soluție decât s-o căutam după locatia dată de 112 și după colegii care sunt pe teren, ci pur și simplu s-o căutam, mi-a venit ideea de a folosi acest programel, norocul meu a fost că a avut programul instalat."

Accidentul s-a petrecut în august 2013. Un apel a fost făcut către dispeceratul ISU Dobrogea de la o femeie care anunța că a fost victima unui accident rutier și a rămas încarcerată. Apelul a fost reperat ca venind din judetul Tulcea, dar femeia insista ca este în judetul Constanța. Aplicatia de pe telefonul femeii a făcut diferența dintre viață și moarte.

AMBIANȚĂ (arată telefonul și explică): "I-am explicat ce face fiecare opțiune și pur și simplu i-am spus să apese pe săgeata, shate location și el de aici și el de aici trimite singur locația (...) în momentul în care deschizi pe maps, îți arată unde ești ca locație."

Femeia rănită, în vârstă de 28 de ani, a fost transportată la Spitalul Clinic Județean Constanța cu multiple fracturi și traumatisme. A avut noroc însă și a scăpat cu viața. După această întâmplare, plutonierul care a ajutat-o și colegul sau de tură au fost avansati. Si victimele accidentului aviatic aveau telefoane de ultimă generație, însă ele au fost găsite abia după 7 ore.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Specialiștii în telecomunicații, reuniți la Convenția A.C.e.R. ( 30 Octombrie 2019 )

  Convenția Națională de Comunicații Electronice din România a ajuns la a șaptea ediție! Ca în fiecare an, Asociația de Comunicații Electronice din România și-a propus un eveniment relevant pentru piața actuală, la care au...

 • Rectificarea bugetară, negativă ( 9 Septembrie 2017 )

  Rectificarea bugetară “pozitivă” anunțată de ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa este de fapt pe minus. Asta o demonstrează cifrele publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe abia vineri seară, după ora 22.

 • Convenția Națională de Comunicații Electronice, la a patra ediție ( 10 Noiembrie 2016 )

  Convenția Națională de Comunicații Electronice, la a patra ediție! Ca în fiecare an, Asociația de Comunicații Electronice din România a reușit să reunească cei mai importanți jucători din industrie.

 • Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii a împlinit 70 de ani ( 1 Iulie 2012 )

  Moment aniversar, la Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii, care a împlinit 70 de ani de existență! La festivități a luat parte și Șeful Statului Major General al Armatei Române, general locotenent doctor Ștefan Dănilă. Șeful Statului Major General al Armatei a folosit prilejul pentru a intra în videoconferință cu militarii Centrului 89 pentru Comunicații și Informatică, aflați în premieră în Afganistan cu o companie întreagă.

 • Trei hoti de cablu au anihilat sistemele de comunicare si semnalizare, lângã Buzãu ( 11 Martie 2011 )

  Trenurile care circulã între Bucuresti si Moldova au întârzieri de pânã la o jumãtate de orã din cauza unor defectiuni la sistemul de semnalizare si comunicatii. Defectiunile au fost produse de trei hoti, care au tãiat în apropiere de Buzãu o bucatã de cablu subteran, pentru a-l duce la fier vechi. Toate semnalele luminoase si acustice de pe un tronson de 15 kilometri, dintre Buzãu si satul Boboc, s-au închis brusc joi dupã-amiazã.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2