Date companie
 
 
 
 

Povestea românului Răzvan Popa, specialist în logistică la Médecins Sans Frontières

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, medici, popa, organizatie, Razvan, misiuni, frontiere, congo, nobel, medecins
 

Medicina se face și cu sufletul! O spun cadrele medicale, dar și angajații auxialiari implicați în misiunile umanitare ale organizației Médecins Sans Frontières, cunoscută și sub numele de Medicii fără Frontiere, desfășurate în întreaga lume. Printre cei care oferă ajutor imparțial oamenilor afectați de conflicte armate, dezastre naturale ori epidemii, indiferent de etnie, religie, sex sau afiliere politică, se află și un român: Răzvan Popa! De trei ani, el asigură servicii pe partea de logistică. În ultimii 5 ani, 35 de români au fost recrutați de organizația Médecins Sans Frontières.

RĂZVAN POPA, specialist în logistică, Médecins Sans Frontières „Au fost foarte diferite misiunile. În prima misiune am lucrat pe partea tehnică, într-un garaj, într-un service. A doua misiune s-a numit „Poziția logisticiană în Capitală” care însemna partea tehnică în casele în care locuiau expatriații. A treia misiune a fost în Republica Democratică Congo și a fost foarte interesantă pentru că am implementat un sistem fotovoltaic pentru un spital, într- o zonă izolată. Eu am fost reponsabil de acel proiect, în sensul de implementare a lui. Cea de a patra misiune din care m-am întos în octombrie, a fost în Congo. Ne ocupam de tot ceea ce înseamnă parte de sistem de sănătate pentru 172.000 de oameni.”

Proiectele la care a participat au fost dificile, însă nu imposibile, spune Răzvan Popa.
 
RĂZVAN POPA, specialist în logistică, Médecins Sans Frontières „În zonele acestea, în special în Republica Democratică Congo, noi ca și organizație am construit un spital, într-o zonă izolată, la 1.200 de metri altitudine, unde singurul mijloc de transport erau motocicletele. Pentru a transporta panourile solare, bateriile și toate echipamentele necesare implementării am apelat la elicoptere și la cărăuși.”

Proiectul este unul ambițios și de mare ajutor, deoarece spitalele sunt în zone îndepărtate, unde furnizarea de combustibil pentru generatoare, așa cum funcționau până atunci, este dificilă și foarte costisitoare. Mediul de lucru este dificil, iar membrii organizației înfruntă situații la care nu se așteaptă.

RĂZVAN POPA, specialist în logistică, Médecins Sans Frontières „Mă impresionează fiecare zi acolo. Te impresionează simplitatea oamenilor, bucuria, uităm noi în lumea asta să ne bucurăm de lucrurile simple. Copii care se joacă cu o roată de bicicletă, copii care sunt desculți atunci când plouă. Ei sunt mereu cu zâmbetul pe buze.”

Răzvan Popa spune că a ales să se implice în misiunile organizației Médecins Sans Frontières din dorința de a face bine, de a avea un loc de muncă din care să iasă lucruri minunate și de viitor. Médecins Sans Frontières a primit Premiul Nobel pentru Pace, în 1999.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2