Date companie
 
 
 
 

Pregatiri intense la Curtea de Argeș, unde va fi înmormantată Regina Ana

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 August 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inmormantare, Regina Ana
 

Pregătiri intense pentru înmormântarea Reginei Ana! Aceasta va fi înmormântată la Curtea de Arges, dar catedrala nu este încă terminată. Oamenii lucrează pe toate fronturile să termine cât mai mult din lucrările la necropola regală. Chiar și așa însă, mai sunt lucrari care nu vor fi gata până la înmormântarea reginei Ana: pictura catedralei, dar si mai multe ornamente de pe plafon și din zona ferestrelor.

VOX, preot: „Mormintele sunt foarte frumos finisate, au culoarea alb, dar referitor la piatra funerară, aceasta o administrează și o aduce casa regală.”


VOX: “Este un eveniment de importanță capitala. Suntem in atentia întregii Europe și chiar a întregii lumi pentru că nu oricând o regină dintr-o familie atât de ilustră, cum e regina Ana se duce la cele veșnice.”

Sute de turiști au semnat deja în cartea de condoleanțe de la Castelul Peleș. Oamenii au aprins lumânări și au adus flori ca ultim omagiu pentru regina Ana.

AMBIANȚĂ, ghid: ”Dacă doriți să completați în cartea de condoleanțe pentru regina Ana. Vă puteți trece numele și semnătura, conform protocolului.”

VOX: “A avut o importanță mare pentru români și a sprijinit întotdeauna, chiar fiind de o alta origine. E o mare pierdere pentru țara noastra, da, într-adevăr.”

VOX: “Au venit aici, pe pământ românesc, și au făcut pentru România lucruri extraordinare. Drept dovada este și acest castel, care este o bijuterie.”


Ziua de 13 august a fost declarată de către Guvern zi de doliu național. Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la Spitalul din Morges, în Elveția. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana va fi adus în țară în 9 august, și va fi transportat la Castelul Peleș, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeș. Reprezentanții Casei Regale au anunțat că timp de 7 zile după înmormantare nu va fi permis accesul publicului în noua catedrală. Asta pentru că vor continua lucrarile la finisaje. Abia apoi se vor putea vizita mormintele regale de la Curtea de Argeș.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Înmormântarea unui preot din Dorohoi, supravegheată de polițiști ( 18 Octombrie 2020 )

  Înmormântarea unui preot din Dorohoi, decedat, pe 15 octombrie, din cauza bolii COVID-19, organizată în condiții restrictive! Circa 50 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au supravegheat înhumarea preotului...

 • Șefii Poliției Române au explicat de ce s-au întâlnit cu interlopii din clanul Duduianu ( 27 August 2020 )

  „Nu negociem siguranța cetățenilor și nici aplicarea legii!” a declarat, astăzi, secretarul de stat în M.A.I., Bogdan Despescu, în urma controverselor privind întâlnirea unor șefi din Poliție cu interlopii din clanul Duduianu.

 • Preot sancționat după un scandal la o înmormântare, într-un sat din județul Cluj ( 17 August 2020 )

  Un preot ortodox, asistent universitar la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca și paroh în satul Tăuți, a provocat un scandal uriaș, la o înmormântare. Totul a pornit de la faptul că preotul...

 • Localitatea Godeni, în carantină totală ( 7 Aprilie 2020 )

  Localitate din județul Argeș, în carantină totală! Este vorba de Godeni, aproape de Câmpulung, unde, într-o singură zi, 12 persoane care participaseră la o înmormântare, au fost confirmate pozitiv la testul...

 • Andrei Șandor, condus pe ultimul drum ( 19 Iulie 2018 )

  Mare iubitor de rock, jurnalistul Andrei Șandor a fost condus pe ultimul drum. Slujba de înmormântare a avut loc la Capela Hașaș din Oradea. Alături de familie și prieteni, la Cimitirul Municipal s-au dus să-și ia rămas bun de la Andrei și foștii săi colegi din presa orădeană, precum și mai mulți politicieni.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2