Date companie
 
 
 
 

Prejudecățile cu care se confruntă femeile, accentuate în pandemie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Mai 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sanse, egalitate
 

Stereotipurile și prejudecățile legate de carieră și rolul în familie, cu care se confruntă femeile, s-au accentuat în contextul pandemiei, avertizează Klaus Iohannis! Șeful statului a transmis un mesaj, cu ocazia Zilei Naționale a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați în România, în care susține că violența împotriva femeilor, inegalitatea de gen și discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forțele. Klaus Iohannis încurajează susținerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional, în societate, politică și economie, cât și implicarea bărbaților ca parteneri activi în viața de familie. Despre relațiile între femei și bărbați ne-a vorbit și psihologul Radu Leca.

prin telefon: RADU LECA
"Din punct de vedere filosofic și psihologic, această egalitate este prezentată în mod diferit. Femeile cred că nu sunt egale cu bărbații în anumite situații, în rest îi domină. Bărbații cred că nu sunt egali cu femeile în general. Adevărul e că femeile conduc majoritatea lucrurilor din jurul nostru, al bărbaților. Faptul că ele sunt peste tot, sunt extrem de logice, extrem de argumentative și nu atât de implicate emoțional cum se spune despre ele, le face să fie din punct de vedere psihoemoțional, mai înalte, mult dominante, față de bărbați."

Și ministrul Muncii, Raluca Turcan, atrage atenția că femeile au plătit un cost al crizei Covid mai mare decât bărbații, întrucât în perioada pandemiei, numărul femeilor șomere a crescut cu 50%. Totodată, Raluca Turcan subliniază că diferența de gen produce pierderi uriașe la nivelul Uniunii Europene, acoperirea costurilor șomajului în rândul femeilor ridicându-se anual la câteva miliarde de euro.

Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe a transmis, cu ocazia Zilei naționale a egalității de șanse, că peste 50% dintre posturile de conducere din Centrala MAE, respectiv dintre cele de demnitate publică sunt ocupate de femei. În plus, femeile ocupă 36% dintre pozițiile de șef de misiune în Serviciul Exterior al României, iar în ultimul an au fost propuse să ocupe posturi de ambasadori extraordinari și plenipotențiari ai României în străinătate 22 de femei diplomat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Șanse pentru persoanele dezavantajate din punct de vedere social și economic ( 12 Decembrie 2013 )

    Șanse pentru persoanele dezavantajate din punct de vedere social și economic! Coordonatorii proiectului "Rețeaua incubatoarelor de economie socială" au prezentat rezultatele obținute, la trei ani de la punerea în practică  în regiunile de dezvoltare București-Ilfov, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia și Sud-Est. Rezultatele au vizat măsuri inovative de dezvoltare a economiei sociale, în sprijinul direct și nemijlocit...

  • Si campionii mai plang cateodata... ( 14 August 2010 )

    CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 2-2, partida de pe teren propriu cu Astra Ploiesti, desi a reusit sa preia conducerea dupa ce a fost condusa cu 1-0. Campioana are cel mai slab start de sezon din era Paszkany si totodata de cand echipa a revenit in Liga 1. Doar in 2004, pe cand antrena Sunda in Gruia, CFR mai aduna doar 7 puncte in primele 4 etape.

  • Unirea are sanse matematice de a se califica in grupele Ligii Campionilor ( 4 August 2010 )

    Si Dan Petrescu crede in sansele vicecampioanei de a se califica in grupele Ligii Campionilor...chiar daca ele sunt in proportie de 50 la suta, teoretic.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2