Date companie
 
 
 
 

Premierul Victor Ponta a corectat declaratia ministrului Economiei despre Rosia Montanã

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, proiect, rosia, montana, chitoiu
 

Prezent marti-seara la Premiile Verzi, premierul Victor Ponta a declarat ca proiectul Rosia Montanã NU va demara anul acesta. Primul ministru il corecteaza, astfel, pe ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, care spunea, zilele trecute, cã este convins ca proiectul ar demara anul acesta.

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "Hai sa o lamurim si cu Rosia Montana. Pentru ca domnul Chitoiu. l-am intrebat si de fapt a vrut sa spuna ca nu se face anul acesta, dar nu i-a iesit NU-ul."

Câtiva participanti la Premiile Verzi au cerut, mai în glumã, mai în serios, demiterea ministrului Economiei, pentru afirmatia fãcutã.

AMBIANTÃ "Vrem demiterea lui Chitoiu. Nu-i o idee rea!"

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "L-am intrebat si mi-a spus ca a vorbit despre Cuprumin. De altfel stiti foarte bine pozitiile Guvernului si ale USL. Nu s-au schimbat cu nimic."

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, NU a facut niciodata afirmatia conform careia proiectul de la Rosia Montana va demara in acest an", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Economiei. Potrivit comunicatului, declaratia prin care se asuma termenul de sfarsit de an 2012 s-a referit la preluarea societatii Cuprumin Abrud de Consiliul Judetean Alba, in cazul in care, dupa primirea avizului de mediu, nu se gaseste pana la sfarsitul acestui an un investitor care sa reia exploatarea miniera. Precizarea vine dupa ce demnitarul ar fi afirmat, cu ocazia unei deplasari la Rosia Montanta, ca este "convins ca proiectul va demara in acest an". "Noi ne-am propus ca pana la sfarsitul acestui an sa luam o decizie politica atat in ceea ce priveste inceperea mineritului la Rosia Montana cat si la Cupru Min Abrud", ar mai fi spus ministrul Economiei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2