Date companie
 
 
 
 

Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, primarii
 

Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu suma de 75.000 de lei. Sancțiunile au fost date pentru că nu au fost implementate corect măsurile pe care primăriile și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului.

COSMINA STOIAN, reporter

„Ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, a declarat că sursa principală pentru poluarea aerului din București o reprezintă traficul auto. De asemenea, acesta a afirmat că toate măsurile asumate de Primăria Municipiului București sunt zero sau aproape de zero.”

COSTEL ALEXE, ministrul interimar al Mediului

„Dacă am avea control asupra traficului din București, dacă am avea o salubrizare eficientă și un control mai bun al acestor arderi necontrolate, calitatea aerului ar fi mult, mult mai bună”.

Referitor la solicitarea de marți a Gabrielei Firea ca problema poluării să fie discutată în CSAT, Alexe a declarat că o scrisoare a fost trimisă deja pentru a fi inclusă pe agenda discuțiilor această temă, precum și cea despre starea pădurilor.

COSTEL ALEXE, ministrul interimar al Mediului

„Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a făcut o scrisoare către CSAT pentru a include dincolo de managementul pădurilor și starea pădurilor și calitatea aerului pe agenda CSAT. Doamna Firea în loc să facă scrisori ar fi trebuit să își citească planul integrat de calitate a aerului și să îl implementeze pentru că are și resurse financiare, are putere, trebuie doar să vrea și să poată.”

Drept replică, Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut la un post de televiziune demisia ministrului interimar al Mediului, Costel Alexe, pe care l-a acuzat că minte și că îi protejează pe adevărații vinovați pentru poluarea excesivă din București de duminică noaptea. Firea a afirmat că are date care arată că la Grozăvești, duminica trecută, s-a ars o cantitate mare de păcură, într-un timp scurt, de aici provenind uriașa poluare a Capitalei. ELCEN a negat în această săptămână că aceste arderi ar fi responsabile pentru poluarea de weekendul trecut, totuși primarul Firea susține că are documente care îi dovedesc acuzațiile.

Între timp, un nou incendiu a izbucnit în această dimineață în același loc, unde au ars ieri anvelope și gunoi în clădirea abandonată din sectorul 1, al Capitalei. Deși autoritățile au declarat că nu s-a produs o poluare semnificativă, proprietarul imobilului va fi sancționat cu o amendă între 50.000 și 100.000 și va fi somat să ia toate măsurile necesare pentru evacuarea deșeurilor și asigurarea prevenirii viitoare pentru astfel de situații.


Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Poluare masivă în București, în urma unor incendieri de cauciucuri ( 15 Martie 2021 )

  Poluare masivă, noaptea trecută, în București și în zonele limitrofe! Toți indicatorii de măsurare a calității aerului au arătat depășiri mult peste limita maximă admisă. În toate cartierele Capitalei, la miezul...

 • Inițiativa „Vinerea Verde”, pentru reducerea poluării ( 10 Martie 2021 )

  Ministerul Mediului a lansat inițiativa „Vinerea Verde”, prin care invită cetățenii să renunțe la autoturism în ultima zi lucrătoare a săptămânii și să folosească mijloace de transport mai puțin poluante.

 • Aer mai curat, în perioada stării de urgență ( 21 Mai 2020 )

  Mai puțină activitate umană, mai puțină poluare! În cele două luni de stare de urgență am respirat aer mai curat. O demonstrează măsurătorile din satelit realizate de compania românească Terrasigna.

 • Poluare extremă, noaptea trecută, în București și Ilfov ( 2 Martie 2020 )

  Ministrul Mediului, Costel Alexe a venit cu explicații în urma faptului că aseară, în București, s-au înregistrat niveluri record de poluare! Ministrul Mediului a explicat în această dimineață, într-o conferință de presă, că...

 • Zeci de tineri ecologiști au protestat împotriva poluării ( 15 Februarie 2020 )

  Marș pentru un aer mai curat! Zeci de tineri au ieșit pe bulevardele din Capitală, pentru a-i îndemna pe bucureșteni să lase mașinile acasă și să meargă mai des pe jos, pentru a avea un aer mai curat și mai puțin poluat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2