Date companie
 
 
 
 

Procedura utopica

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Iulie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : procedura utopica, bonuri ficale, impozite
 

Propunerea premierului privind reducerile de impozite pentru cei care strâng bonurile fiscale nu poate fi pusa în aplicare. Declaratia a fost facuta de analistul Ionel Blanculescu, care a mai adaugat ca statul nu are în acest moment capacitatea de a verifica toate bonurile fiscale.

IONEL BLANCULESCU, analist economic : "Prin aceste bonuri se poate evita evaziunea fiscala. (...) Aceasta masura functiona numai în China si Taiwan. Nu poate functiona pentru ca nu exista un aparat monstru care sa verifice acele bonuri. E o utopie sa te duci cu sacul la Admininistratia Fiscala. (...) Hârtia asta nu trebuie sa dureze decât o zi, doua!"

Sunt si alte voci care comenteaza masura anuntata de premier.
MIRCEA DIACONU, senator PNL : "Principiul este corect! Încerci sa îl faci pe cetatean agent fiscal al statului! Parca aduci hârtie folosita la kilogram si ti se da doi la suta! Asa este acum!"

CRISTIAN PARVULESCU, presedinte Pro Democratia "Daca au fost gândite ca niste trucuri nu si-au atins obiectivele pentru ca ceea ce este esential pentru un sistem politic si economic este sa fie previzibil. Ceea ce constatam e ca nu stim nimic despre sistemul fiscal!"

Emil Boc a precizat ca propunerea legata de bonurile fiscale vizeaza mica evaziune fiscala, dar "se iau in continuare masuri", care vizeaza si combaterea marii evaziuni fiscale.

 « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Zeci de oameni au preferat să meargă la ghișeu, pentru plata taxelor ( 15 Februarie 2021 )

  Zeci de bucureșteni s-au așezat la coadă dis-de-dimineață la ghișeele administrațiilor fiscale ca să își plătească dările către stat. Deși pot plăti și online, dar și în magazine și benzinării, câteva zeci de persoane au venit la direcțiile de taxe și impozite chiar cu o oră și jumătate înainte de începerea programului.

 • Grupul Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, bun-platnic la bugetul de stat ( 18 Ianuarie 2021 )

  110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...

 • Facilități fiscale, în legea privind gospodăria țărănească promulgată ( 23 Noiembrie 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care gospodăria țărănească va fi scutită de impozit pe terenuri și clădiri. Acest lucru este posibil cu condiția ca respectiva gospodărie să fie înscrisă într-o cooperativă...

 • Protestul taximetriștilor ( 13 Februarie 2019 )

  Protest de amploare al taximetriștilor, în Capitală! Sute de șoferi și-au adus taxiurile în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului. Ei au acuzat ilegalitățile practicate de platformele online de transport și au solicitat modificarea legii taximetriei.

 • CREDIDAM, la 22 de ani de la înființare ( 21 Septembrie 2018 )

  CREDIDAM, la bilanț! Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți a împlinit săptămâna aceasta 22 de ani de existență! Din anul 1999 și până în prezent, organizația a plătit, în total, peste 70 de milioane de euro...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2