Date companie
 
 
 
 

Procedura utopica

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Iulie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : procedura utopica, bonuri ficale, impozite
 

Propunerea premierului privind reducerile de impozite pentru cei care strâng bonurile fiscale nu poate fi pusa în aplicare. Declaratia a fost facuta de analistul Ionel Blanculescu, care a mai adaugat ca statul nu are în acest moment capacitatea de a verifica toate bonurile fiscale.

IONEL BLANCULESCU, analist economic : "Prin aceste bonuri se poate evita evaziunea fiscala. (...) Aceasta masura functiona numai în China si Taiwan. Nu poate functiona pentru ca nu exista un aparat monstru care sa verifice acele bonuri. E o utopie sa te duci cu sacul la Admininistratia Fiscala. (...) Hârtia asta nu trebuie sa dureze decât o zi, doua!"

Sunt si alte voci care comenteaza masura anuntata de premier.
MIRCEA DIACONU, senator PNL : "Principiul este corect! Încerci sa îl faci pe cetatean agent fiscal al statului! Parca aduci hârtie folosita la kilogram si ti se da doi la suta! Asa este acum!"

CRISTIAN PARVULESCU, presedinte Pro Democratia "Daca au fost gândite ca niste trucuri nu si-au atins obiectivele pentru ca ceea ce este esential pentru un sistem politic si economic este sa fie previzibil. Ceea ce constatam e ca nu stim nimic despre sistemul fiscal!"

Emil Boc a precizat ca propunerea legata de bonurile fiscale vizeaza mica evaziune fiscala, dar "se iau in continuare masuri", care vizeaza si combaterea marii evaziuni fiscale.

 « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Românii care pleacă în străinătate, urmăriți de Fisc ( 9 Septembrie 2017 )

  De mâna lungă a Fiscului nu scapă nimeni! De la 1 ianuarie 2018, românii care intenționează să plece din țară pentru mai mult de șase luni de zile vor risca să fie amendați dacă nu notifică Fiscul în prealabil.

 • Premierul Cioloș anunță scăderi de taxe și impozite ( 29 Iunie 2016 )

  Guvernul anunță scăderi de taxe si impozite! TVA-ul pentru lucrări agricole dar și pentru servicii agricole, semințe, pesticide și îngrășăminte va scădea la 9%, de la 1 august. De asemenea, executivul introduce scutiri de la impozitul pe venit în cercetare și dezvoltare. Premierul Dacian Cioloș și-a exprimat speranța că măsura va avea efecte...

 • Cozi la Impozite și Taxe, chiar din primele zile ale anului ( 6 Ianuarie 2016 )

  La cozi pentru plata taxelor și impozitelor! Ca în fiecare an, cei mai conștiincioși români s-ai grăbit să-și achite dările la stat, însă anul acesta plătesc mai mult decât în anii trecuți. Impozitele s-au majorat după modificarea codului fiscal.  În fața ghișeelor oamenii află, însă, că au de plătit mai mult decât anul trecut. Potrivit noului Cod Fiscal se plătește...

 • Cota unică de impozitare și TVA vor scădea conform noului Cod Fiscal ( 18 Februarie 2015 )

  Cota unică de impozitare va fi redusă de la 16% la 14%! Acest lucru se va întâmpla din ianuarie 2019, conform proiectului noului Cod Fiscal. Reducerea va diminua încasările la buget cu 4,8 miliarde lei în 2019, dar va genera și venituri suplimentare de 2,3 miliarde lei din TVA, contribuții sociale, impozit pe salarii, și ca urmare a creării de noi locuri de muncă. 

 • Fără bani de impozite, riscă evacuarea ( 15 Februarie 2015 )

  Zeci de familii din Fetești sunt la un pas sa ajungă în strada. Oamenii nu si-au mai platit taxele si impozitele de ani buni si au acumulat restanțe de zeci de mii de lei. Chiar daca autoritatile n-ar scoate niciun leu de pe urma colibelor în care traiesc, ei sunt în pericol să rămâna pe drumuri.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 17 Aug. 2018

1 EUR = 4.6569 RON
-0.0017
1 USD = 4.0889 RON
-0.0087
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2