Date companie
 
 
 
 

Producătorii de fructe și legume îndură temperaturile scăzute în piețe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : legume, piete, fructe
 

Puținii comercianți de fructe și legume care mai stau prin piețe îndură temperaturile scăzute, în speranța unui client cu buzunarul mai larg. Pe tarabele din cea mai mare piață din Sibiu s-a așternut un strat de chiciură, dar câțiva producători sfidează frigul.

VOX: "Iesim asa, douã ore, trei pe zi, nu iesim mai mult."

VOX: "-Stati toatã ziua aici? -Zilnic, doar noaptea mergem si dormim."

Unii au găsit o soluție să nu le înghețe produsele.

VOX: "Sincerã sã fiu, am zãpadã artificialã, pe care-am pus-o pe masã, deasupra le acopãr cu ziare si dupã aia pãturi multe, multe si nu mi-a înghetat nimic, de la începutul iernii si pânã acuma."

Cumpărătorii, din ce în ce mai rari odată cu trecerea orelor, preferă să ia produse autohtone.

VOX: "-Usturoi, cã ne trebuie. Cã s-o gãtat, cu sãrbãtorile astea, s-o gãtat usturoiu’. -E mai bun din piatã decât de la magazin? -Pãi da, cã e românesc, mã gândesc."

Și în piețele mureșene, gerul îi pune la grea încercare pe vânzători. Marfa de pe tarabă reprezintă singura lor sursă de venit.

VOX: "-Aveti cunpãrãtori pe frig? -Mai sunt asa rar, câte unu. -Meritã sã mai veniti în piatã pe frigul acesta? -La pensia pe care o am, nu vãd cum as sta la cãldurã în casã."

VOX: "-E musai sã rezistãm, nu avem ce face.(...)-Cum vã încãlziti? -Mai intrãm la bar, mai stãm câte o jumãtate de orã, ce sã facem?"

Pentru a nu se trezi cu fructele și legumele alterate, comercianții din Mureș le acoperă cu pături.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2