Date companie
 
 
 
 

Producătorii injectează apa în carne, pentru a-și reduce costurile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Februarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mezeluri, apa, injectate, sare, minea, romalimenta
 

Aproape jumătate din mezeluri sunt injectate cu apă combinată cu sare. Pentru a-si reduce costurile, producatorii nu numai că folosesc E-uri la fabricarea mezelurilor, dar "dopează" carnea ca să rețină apa. Potrivit Newsin, o spune chiar presedintele Romalimenta, Sorin Minea.

SORIN MINEA, președinte Romalimenta "Într-un produs de carne cel mai ieftin lucru care este? Apa, dom’le. Exista zeci de solutii pentru a injecta apa. Ca sa stea apa trebuie sa mai bagi ceva, ca apa nu sta, curge. S-au inventat de la alge pâna la soia. Si aia tine apa. Proteina animala, care e un fel de pasta din resturile de carne, si aia tine apa."

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au găsit de multe ori mezeluri injectate cu apă, sare și polifosfați în cantități mari. Produsele cântăresc mai mult și sunt valabile un timp Îndelungat. Specialiștii spun că profiturile producătorilor cresc astfel dintr-un foc, în timp ce clienții consumă carne care nu este la fel de sățioasă si, mai mult, le poate afecta sănătatea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2