Date companie
 
 
 
 

Producții record obținute de cultivatorii români de cereale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : grau, fermieri
 

România redevine grânarul Europei! Fermierii autohtoni se laudă cu cea mai mare producție de grâu și secară din ultimii opt ani: peste 7 milioane de tone. Față de anul trecut, recolta de grâu și secară a crescut cu 37%, chiar dacă suprafața cultivată a fost tot de 2 milioane de hectare. Calitatea lasă însă de dorit. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a recunoscut că grâul destinat industriei de panificație este mai puțin decât în anii trecuți, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Cu toate acestea, ministrul estimează că, la toamnă, prețul pâinii se va reduce cu 15%, ca urmare a scăderii TVA de la 24% la 9%.

DANIEL CONSTANTIN, ministrul Agriculturii: " Avem, în acest an, cea mai mare cultură din ultimii 8 ani. 7,296 de milioane de tone, care au fost obținute pe o suprafață de 2,063 milioane de hectare. Am apreciat și voi aprecia angajamentul pe care marile rețele de magazine l-au luat pentru a reduce prețul la pâine cu exact diferența de TVA care a fost redusă prin această măsură fiscală.

Producții record s-au înregistrat și la orz, orzoaică, ovăz și rapiță.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest cu tractoare, organizat de Asociația Forța Fermierilor la Palatul Parlamentului ( 26 Mai 2021 )

  Asociația Forța Fermierilor a organizat, astăzi, un mars de protest cu tractoare în jurul Palatului Parlamentului. Protestatarii cer ca agricultura să fie inclusă în lista de priorități strategice de anul acesta.

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 • Ajutor financiar pentru fermieri ( 25 August 2020 )

  Fermierii care au fost afectați de secetă vor primi sprijin financiar din partea Guvernului! Valoarea totală a sprijinului este de 850 de milioane de lei.

 • Sprijin financiar, pentru fermierii care angajează tineri ( 10 Martie 2019 )

  Program în folosul fermierilor, dar și al tinerilor aflați în căutarea unui loc de muncă în agricultură! Potrivit proiectului de hotărâre de guvern, pus în dezbatere publică de Ministerul Agriculturii, fermierii care angajează cel puțin doi tineri...

 • Șase tone de grâu, furate dintr-un marfar, în Portul Constanța ( 20 Noiembrie 2018 )

  Jaf în Portul Constanța! Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au arestat trei persoane, suspectate că ar fi furat șase tone de grâu dintr-un tren de marfă. Oamenii legii au surprins două persoane...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2