Date companie
 
 
 
 

Profesorii nu mai sunt obligați să meargă la recensământ

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Septembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : profesori, scoli, recensamant
 

Vești bune pentru profesori cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar. Dacă în anii trecuți aceștia erau obligați să meargă din usă în usă pentru a face recensământul copiilor din circumscripția școlilor, anul acesta secretarul de stat din cadrul Ministerului Educației, Monica Anisie, susține că acest lucru nu este obligatoriu.

MONICA ANISIE, secretat de stat, Ministerul Educației și Cercetării Științifice: "-Precizez faptul că regulamentul cadru pe care anul acesta prin ordin de ministru regulament cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, prevede la articolul 8, alineatul 5, dacă îmi dați voie chiar citez, că unitățile de învățământ în baza documentelor furnizate de autoritățile publice locale și Serviciul de Evidență a Populației au obligația de a face, anual, recensământul copiilor din circumscripția școlară care au vârsta corespunzătoare pentru înscierea în învățământul preșcolar și primar. Prin urmare, cadrele didactice și reprezentanții unităților de învățământ preuniversitar, mai exact directorii, în baza documentelor pe care le primesc de la autoritățile publice locale și de la Serviciul de Evidență a Populației realizează acest recensământ. Nu este obligatoriu să meargă din ușă în ușă. Este obligatoriu să ceară aceste documente și să vadă pe baza documentelor pe care le primesc care este de fapt populația școlară pe care o vor aștepta în anul școlar următor. Reporter: -Și cu toate acestea, școlile au primit înștiințări de la inspectorate, cum că profesorii ar trebui să facă în continuare acest lucru. -Probabil că inspectoratele școlare s-au gândit la acest moment că este mai firesc să facă acest recensământ în mod să spunem, mai sigur, să se bazeze pe ce văd în teritoriu, nu pe ceea ce primesc de la autoritățile publice locale."

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter: "Obligația profesorilor de a merge din ușă în ușă este o practică veche de zeci de ani. Au existat și cazuri în care siguranța cadrelor didactice a fost pusă în pericol. Unul dintre acestea a fost când o tânără de 24 de ani, profesor la o școală din Capitală a mers pentru a face recensământul în blocul care i-a fost repartizat. Aceasta a avut ghinionul de a bate la o usă în spatele căreia se afla un bărbat violent și puțin a lipsit ca tânăra să nu fie agresată."


MONICA ANISIE, secretat de stat, Ministerul Educației și Cercetării Științifice: "Există și astfel de cazuri și din păcate aici vorbim de societate, vorbim de modul în care privim școala. Ar trebui să existe o altă abordare din partea societății față de cadrele didactice și față de școală. Trebuie să existe respect, educație și în felul acesta să poată să existe până la urmă o conlucrare spre binele tuturor, spre binele copiilor noștri."

Național TV a solicitat în repetate rânduri eliminarea acestei aberații din sistemul de învățământ. Debaterea a continuat în cadrul emisiunii Miezul Problemei, realizate de Elena Oprea și Mircea Coșea, care va relua problemele din educație și în edițiile din noul sezon care debutează în 15 septembrie, de la ora 17.15.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2