Date companie
 
 
 
 

Profesorii nu vor să mai supravegheze bacalaureatul de frica DNA

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iunie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : BAC, DNA
 

Frica de DNA îi face pe profesori să fugă de bacalaureat! Tot mai mulți dascăli refuză să mearga la supravegherea probelor scrise, pentru că se tem că ar putea fi reclamați chiar și fără motiv că au încălcat regulile de organizare. În plus, ei susțin că nici banii pe care i-ar primi nu îi motivează, sumele fiind foarte mici. Florentina Preda este profesor într-o școală din Buzău. Pentru ea este primul an în care a refuzat să mai meargă la supraveghere la bacalaureat.

FLORENTINA PREDA, profesor: "Există mai multe motive. Unul e stresul de sfârșit de an. (...) Și al doilea. (...) Motivat de ideea de ce s-a întâmplat și am auzit și s-a mediatizat peste tot. Aș fi stresată că mi se poate întâmpla ceva, sa fiu chemată la DNA."

Sindicaliștii din învățământ îi susțin pe profesori și spun că temerile lor sunt îndreptățite.

CRISTACHE BRATU, vicepeședinte sindicat: "Există riscuri foarte mari ca acești profesori să ajungă în vizorul unor organe de cercetare penală, chiar la reclamația oricui, numai de dragul de a o face."

Mai sunt doar câteva zile până la începerea probelor scrise ale bacalaureatului, dar la Buzău listele cu profesori supraveghetori sunt incomplete. Pentru cei 3000 de elevi înscriși este nevoie de 500 de profesori în sălile de examen.

GETA BURDUCEA, inspector general: "Am acoperit în proporție de 75% acest necesar. (...) Suntem convinși că vom acoperi necesarul."

Pe 29 iunie va avea loc prima probă scrisă, la limba și literatura română, iar pe 30 iunie proba la limba și literatura maternă. Pe 1 iulie se va susține proba obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie cea la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi afișate pe 6 iulie, iar contestațiile se vor putea depune în aceeași zi, până la ora 16:00. Elevii vor afla rezultatele finale pe 10 iulie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Scandal la DNA ( 26 Iulie 2021 )

  Proaspăt eliberat din penitenciar, fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost astăzi la sediul DNA. Motivul a fost că „trebuia să i se comunice ordonanța de menținere a sechestrului judiciar în dosarul Tel Drum”.

 • Fostul primar Daniel Tudorache, cercetat penal pentru trafic de influență și spălare de bani ( 21 Noiembrie 2020 )

  Fostul primar al Sectorului 1 din București, Daniel Tudorache, eliberat pe cauțiune în valoare de un milion de euro și plasat sub control judiciar într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani! Tudorache...

 • Șeful Jandarmeriei Române, urmarit penal pentru încasarea ilegală a unor sume de bani ( 19 Septembrie 2020 )

  Acuzații grave, la vârful Jandarmeriei Române! Șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, și foștii șefi, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub acuzare de procurorii...

 • Fostul șef al Unifarm, audiat la D.N.A. în dosarul pentru luare de mită ( 7 Iulie 2020 )

  Directorul suspendat al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Potrivit unor surse judiciare, Adrian...

 • BAC: Rata de promovare în prima sesiune este de 64,5% ( 5 Iulie 2020 )

  Peste 35% dintre elevi au picat BAC-ul! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 64,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2