Date companie
 
 
 
 

Proprietarii de câini din București au obligația să-și sterilizeze animalele și de a-i declara până în 2014

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caini, ASPA
 

Iubitorii de animale din Capitală au cel puțin două motive de supărare. Fiecare stăpân este obligat, de luna aceasta, să-și declare câinele la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor. In caz contrar, riscă să fie amendat cu 3 mii de lei. În plus, proprietarilor li se impune să-și sterilizeze animalele, altfel trebuie să plătească o altă taxă, de 150 de lei pe an.

VOX bătrân: "Mi se par niște dispoziții cel puțin absurde."

VOX femeie: "Taxa e cam exagerată. De exemplu eu am două…mă costă 300 RON pe an…plus cheltuielile lunare la medic."

VOX tânăr: "Nu dispare agresivitatea, dispare doar energia fizică. E făcut numai pentru bani…ar trebui să schimbe din cerințe."

prin telefon: RĂZVAN BĂNCESCU, director, A.S.P.A.: "Noi am căutat să împingem toți deținătorii de câini către sterilizare. Și automat trebuie să existe niște instrumente. Eu nu îmi doresc să încasez cei 150 de RON, cât îmi doresc ca 100% dintre bucureșteni să-și sterilizeze câinii."

Cât despre adopție, oricine va putea lua gratuit un singur câine pe an. Pentru cel de-al doilea câine adoptat va plăti 150 de lei.

prin telefon: KUKI BĂRBUCEANU, președinte, Vier Pfoten: "Deja primăria se văita că ritmul adopțiilor e foarte scăzut. Acum a mai băgat o taxă. Nu o să mai adopte nimeni. In loc să încurajeze ei încep să pună piedici."

Până în ianuarie 2014, Primăria vrea să inventarieze toți câinii din Capitală. Măsurile aprobate de Consiliul General al Primăriei au intrat deja în vigoare. Fiecare stăpân e obligat să-și declare companionul în următoarele șase luni. De anul viitor, va începe să plouă cu amenzi pentru cei care nu și-au înregistrat animalele de companie. Odată înregistrați în baza de date, proprietarii vor primi un card cu serie unică, pe care vor fi trecute datele de identificare ale animalului.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Trei câini au omorât toți cangurii de la Grădina Zoologică din Timișoara ( 23 Septembrie 2020 )

    Masacru, la Grădina Zoologică din Timișoara! Trei câini au reușit să pătrundă în habitatul cangurilor și au ucis toate cele șase animale existente în spațiul respectiv, adică, doi masculi si patru femele.

  • Fiul primarului din Crizbav a tăiat degetul unui băiat și l-a dat la câini ( 2 Iulie 2020 )

    Fiul primarului din comuna Crizbav, proprietar de stână, este acuzat că a tăiat cu toporul degetul unui adolescent și l-a dat la câini. Victima, care nu are familie, a muncit la stâna acestuia, însă, din cauză...

  • Câini găsiți împușcat, pe un câmp din județul Suceava ( 16 Ianuarie 2020 )

    Trei câini au fost găsiți împușcați pe un câmp de lângă comuna Cornu Luncii! Descoperirea macabră, a fost făcută chiar de stăpânii câinilor, care au sunat la 112. Potrivit inspectoratului de Poliție Suceava, animalele...

  • Hora Bucovinei, la Bucșoaia ( 20 Mai 2019 )

    Joc și voie bună în inima Bucovinei! Zeci de mii de oameni au luat parte la sărbătoarea "Hora Bucovinei", organizată în localitatea Bucșoaia, din județul Suceava. Evenimentul care a devenit o tradiție în rândul bucovinenilor...

  • Campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor fără pedigree ( 7 Noiembrie 2018 )

    Campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor fără pedigree! Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor derulează în București o astfel de campanie, în cadrul căreia vor fi sterilizați, în total, 3.600 de câini...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2