Date companie
 
 
 
 

Protest al minerilor și energeticienilor în fața Guvernului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mineri, pichet
 

Peste o sută de mineri și energeticieni din cadrul Federației Naționale Mine Energie au pichetat, timp de două ore, sediul Guvernului. Aceștia susțin că energia produsă pe bază de cărbune și uraniu nu are piață de desfacere în România. 
[2] NATALIA MANOLESCU
reporter
TC IN 10:54 - TC OUT 11:07: "Protestatarii sunt nemulțumiți de funcționarea producătorilor de energie electrică pe baza cărbunelui energetic. Ei au cerut mai mult dialog social si informarea si consultarea salariatilor pentru a se evita orice fel de abuz." 
[3] BOGDAN HOSSU
lider, sindicat CNS "Cartel Alfa"
TC IN 08:03 - TC OUT 08:21: ”Mecanismul de introducere a așa numiților manageri privați nu face decât să prejudicieze o relație normală care ar trebui să existe între angajator și salariați, în sensul în care de fapt există un abuz nerespectând legea.” 
Sindicaliștii sunt nemulțumiți și de faptul că directorul general al Complexului Energetic Oltenia este menținut politic în funcție. 
AMBIANȚĂ TC IN 09:02 - TC OUT 09:07: ”PONTA TREZEȘTE-TE, C.E.O. E PE PIERDERE!” 
[4] CONSTANTIN MITRESCU
vicepreședinte, F.N.M.E.
TC IN 04:11 - TC OUT 04:30: ”Salariile s-au diminuat cu 22,8%. Salariile managerului, față de salariile pe care le-au avut foștii manageri, au crescut cu 700%, deci au ajuns la 7000 - 8000 de euro. 
Oamenii susțin că mii de familii vor avea de suferit dacă nu vor fi luate măsurile adecvate. 
[5] PETRE NICA
prim-vicepreședinte, F.N.M.E.
TC IN 9:57 TC OUT 10:16 ” În spatele nostru, a celor 100 de oameni care suntem prezenți în fața Guvernului, se află câteva zeci de mii de oameni care riscă să-și piardă locurile de muncă.” 
Sindicaliștii au spus că vor continua cu protestele și la Târgul Jiu, unde estimează că se vor strânge mii de oameni.
Peste o sută de mineri și energeticieni din cadrul Federației Naționale Mine Energie au pichetat, timp de două ore, sediul Guvernului. Aceștia susțin că energia produsă pe bază de cărbune și uraniu nu are piață de desfacere în România. 

NATALIA MANOLESCU, reporter: "Protestatarii sunt nemulțumiți de funcționarea producătorilor de energie electrică pe baza cărbunelui energetic. Ei au cerut mai mult dialog social si informarea si consultarea salariatilor pentru a se evita orice fel de abuz." 

BOGDAN HOSSU, lider, sindicat CNS "Cartel Alfa": ”Mecanismul de introducere a așa numiților manageri privați nu face decât să prejudicieze o relație normală care ar trebui să existe între angajator și salariați, în sensul în care de fapt există un abuz nerespectând legea.” 


Sindicaliștii sunt nemulțumiți și de faptul că directorul general al Complexului Energetic Oltenia este menținut politic în funcție. 

AMBIANȚĂ: ”PONTA TREZEȘTE-TE, C.E.O. E PE PIERDERE!” 

CONSTANTIN MITRESCU, vicepreședinte, F.N.M.E.TC: ”Salariile s-au diminuat cu 22,8%. Salariile managerului, față de salariile pe care le-au avut foștii manageri, au crescut cu 700%, deci au ajuns la 7000 - 8000 de euro. 

Oamenii susțin că mii de familii vor avea de suferit dacă nu vor fi luate măsurile adecvate. 

PETRE NICA, prim-vicepreședinte, F.N.M.E.TC ” În spatele nostru, a celor 100 de oameni care suntem prezenți în fața Guvernului, se află câteva zeci de mii de oameni care riscă să-și piardă locurile de muncă.” 

Sindicaliștii au spus că vor continua cu protestele și la Târgul Jiu, unde estimează că se vor strânge mii de oameni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Minerii care protestează la Paroșeni și Uricani, afectați de șederea în subteran ( 31 Octombrie 2019 )

  Protestul minerilor din Valea Jiului continuă! 100 de mineri de la exploatările Paroșeni și Uricani s-au blocat de luni, în subteran, nemulțumiți de faptul că nu știu ce se va întâmpla cu ei de la începutul anului viitor, când...

 • Mineri răniți, la Cariera Roșiuța ( 17 Iulie 2019 )

  Accident de muncă la Complexul Energetic Oltenia! Doi mineri, de 52, respectiv 42 de ani, șef de echipă și lăcătuș mecanic, au fost răniți în urma unui accident de muncă produs la Cariera minieră Roșiuța. Potrivit Inspectoratului...

 • Minerii din Oltenia protestează în subteran ( 13 Ianuarie 2019 )

  Protest în subteran! Sute de mineri de la carierele Roșiuța, Jilț Nord și Jilț Sud, din cadrul Societății Complexul Energetic Oltenia, au întrerupt lucrul. Angajații de la Cariera Roșiuța, care au intrat în schimbul trei, s-au alăturat, aseară, grevei...

 • Vizita premierului Mhai Tudose în Valea Jiului, promisiune de susținere a mineritului ( 21 Octombrie 2017 )

  Vizita premierului Mihai Tudose în Valea Jiului, plină de promisiuni pentru mineri! El a declarat, la finalul întâlnirii cu sindicaliștii și cu reprezentanții conducerii Complexului Energetic Hunedoara, că Executivul va încerca să deschidă mine...

 • Protest extrem al minerilor ( 20 Decembrie 2016 )

  Protest extrem la Complexul Energetic Oltenia! 13 angajați, majoritatea mineri, au intrat în greva foamei. Protestatarii reproșează Ministerului Energiei că nu a rectificat bugetul de venituri și cheltuieli al Complexului Energetic Oltenia, unde este actionar majoritar. Așa că cei 14.000 de angajati vor primi salarii diminuate cu 400 de lei.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2