Date companie
 
 
 
 

Puiu Hașotti: ''Cinematografele nu vor trece în subordinea primăriilor''

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : disponibilizari, greva, cinematografe
 

Cinematografele nu vor trece în subordinea primăriilor și nici un angajat de la RomâniaFilm nu va fi disponibilizat. Este declarația ministrului Culturii, Puiu Hașotti. Reacția sa vine după protestele din fața ministerului Culturii ale sindicaliștilor nemultumiti de intenția inițială a Guvernului de a trece sălile de cinema în subordinea autoritatilor locale. Unul dintre angajații RomaniaFilm aflati in greva foamei a ajuns la spital.

prin telefon: PUIU HAȘOTTI, ministrul Culturii: "Nu se pune problema ca vreun cinematograf să treacă în subordinea vreunei autorități locale. Eu chiar nu înteleg de ce protestează acești angajati ai Radefului."

Sindicalistii i-au cerul ministrului Hașotti sa încheie un protocol cu România Film.

MARIA BICFALVI, președintele sindicatului România Film: "Nu pot să spun decât că domnul ministru minte cu nerusinare (...) Aceste cinematografe vor pleca și ele fie la SGG, fie la RAPPS fie la Autoritatile locale."

CONSTANTIN CURELEA, vicepreședintele sindicatului România Film: "Considera cineva că noi de șapte zile stăm în greva foamei degeaba? Nu. Noi nu cerem salarii, anularea, stergerea datoriilor, ci rugam să fim lasati in pace. (...) Ma simt foarte slabit (...) dar sunt hotarat să protestez până la capăt."

Ministrul Culturii are și el o dorință.

prin telefon: PUIU HAȘOTTI, ministrul Culturii: "Domniile trebuie să-și ceară scuze că m-au jignit într-o manieră incalificabilă, printre multe alte epitete, m-au făcut mafiot."

MARIUS IURASU, dir. gen. RADEF România Film: "Domnu ministru, va spun sincer, mi e greu să cred ca vă vor cere scuye, daca îi lasati să moară în grevă foamei, va voi face direct răspunzator de ceea ce se întâmplă."

Sindicaliștii de la România Film sunt hotarâti sa continue protestele în fața ministerului Culturii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii se pregătesc de proteste ( 1 Noiembrie 2020 )

  Ambulanțierii se pregătesc de proteste. Angajații din serviciile de ambulanță, au anunțat că, miercuri, 4 noiembrie, au programat un protest la nivel național, în intervalul orar 10.00 – 12.00, până marți, premierul...

 • Guvernul a adoptat noi măsuri de relaxare ( 31 August 2020 )

  Guvernul României a adoptat hotărârea prin care sunt stabilite condițiile în care vor fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele și teatrele, de la 1 septembrie. Cluburile și barurile rămân închise.

 • Grevă spontană, în depourile CFR ( 16 Ianuarie 2020 )

  Grevă spontană la depourile CFR! Sindicaliștii au protestat, nemulțumiți de transferul către CFR și pe salarii mai mici. Călătorii din peste 10 județe au fost afectați, 19 trenuri fiind blocate pe șine timp de câteva ore.

 • Sindicaliștii din spitale, în grevă japoneză ( 23 Decembrie 2019 )

  Sindicaliștii din spitale, în grevă japoneză! Sindicaliștii Promedica sunt nemulțumiți de proiectul de lege privind modificarea Ordonanței de urgență 114, „prin care se limitează sporul pentru condiții vătămătoare pentru...

 • Grevă japoneză, la Hidroserv Porțile de Fier ( 4 Noiembrie 2019 )

  Angajații Hidroserv Porțile de Fier, în grevă japoneză! 150 de salariați ai societății care se ocupă de producerea energiei electrice în hidrocentrale au intrat, luni, în grevă japoneză, nemulțumiți din cauza salariilor prea mici, dar...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2