Date companie
 
 
 
 

Rețeta medicală electronică va intra în vigoare pe 1 iunie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medicamente, medici, electronica, reteta
 

Ministerul Sănătății speră să fi descoperit rețeta ideală pentru diminuarea fraudelor și a birocrației practicate de unii dintre medicii de familie. La 1 iunie, de Ziua copilului, va intra în vigoare rețeta medicală electronică, document ce ar putea conduce și la scăderea costului medicamentelor. Deși reprezentanții Caselor de Sănătate laudă această inițiativă, medicii de familie nu par prea încântați. Aceștia spun că relația medic-pacient ar putea avea de suferit. În ciuda acestor temeri, prescripția electronică va deveni obligatorie din luna iulie.

VALERICĂ FRĂȚILĂ, președinte, C.A.S. Neamț "- Sigur, vom avea noi cei de la Casele de Sănătate un mai mare control asupra acestor rețete. - Pentru pacient ce înseamnă? - Că atunci când ajung la farmacii nu vor mai fi sincope, în cazul în care să nu găsească medicamente."

IOANA NEGRESCU, medic de familie "Pe noi nu știu dacă ne ajută mai mult. Poate ne îngreunează puțin munca, dar cum am învățat să facem programe, eu îmi aduc aminte de primii ani când am fost obligați să lucrăm pe calculator, că stăteau pacienții și ne spuneau: "Doamna doctor se tot uită în televizorul ăla și nu se uită la mine." Deci s-a redus timpul efectiv în care pot să pun mâna pe pacient."

Oamenii nu știu încă la ce să se aștepte.

VOX "Așa cum au stabilit specialiștii, noi trebuie să respectăm."

VOX "Cred că mai bine, pe hârtie, era. Acum, nu știu să vă spun exact."

Rețeta clasică va funcționa în paralel cu cea electronică până pe 1 septembrie, atunci când va fi eliminată. Specialiștii spun că pentru a învăța să utilizeze sistemul, medicii vor avea nevoie de pregătire specială.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2