Date companie
 
 
 
 

Risc major de îmbolnăvire cu trichineloză

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Decembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : test, inspectori, carne de porc
 

Inspectorii sanitar-veterinari sunt în alertă, pentru a feri populația de carnea de porc infestată! Reprezentanții Ministerului Sănătății avertizează că, în această perioadă, există un risc major de îmbolnăvire cu trichineloză și îi sfătuiesc pe români să nu consume carne de porc neexaminată trichineloscopic. Pentru a evita orice risc, se recomandă produsele aflate în galantarele magazinelor specializate. Este necesară, totodată, o atenție mărită la consumul de carne de porc insuficient prelucrată termic, deoarece procedeele de sărare, afumare sau uscare nu distrug larvele. Manifestarea clinică a bolii depinde de cantitatea de carne ingerată, de masivitatea infestării ei și de rezistența organismului. Semnele clinice de boală sunt: tulburări digestive, dureri abdominale, diaree, grețuri vărsături, care apar la 1-2 zile după consumul de carne infestată, febra, edeme palpebrale și faciale însoțite de conjunctivită și de dureri musculare.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2