Date companie
 
 
 
 

Roma, capitala românilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : roma, diaspora, festivalul Callatis, deschidere
 

Pentru o saptamana Roma a devenit capitala romanilor de pretutindeni. La deschiderea oficiala a festivalului Callatis, organizata la Accademia di Romania au participat personalitati din tara din diaspora dar si reprezentanti ai administratiei locale din capitala Italiei.

Concertul a fost deschis cu imnul oficial al festivalului Callatis interpretat de Andrei Paunescu, trupa Totusi si cele 21 de concurente la concursul miss diaspora Callatis 2011.

Rand pe rand au mai urcat pe scena Emeric Imre, Evandro Rossetti, Radu Pietreanu si Mihai Napu.

AMBIANTA

LAVINIA SANDRU, presedinte PIN: "Comunitatea romaneasca din Italia extrem de puternica si eu m-am luptat si ma lupt pentru drepturile acestei comunitati, pentru drepturile acestor romani plecati departe de casa si mi-as dori sa vina in numar tot mai mare la acest festival pentru ca este un festival facut in mod special pentru ei."

EUGEN TERTELEAC, presedinte A.R.I: "Plecam in forta, publicul este deja numeros, va fi un entuziasm, o placere, o bucurie pentru toata lumea, ne vom distra asa ca va asteptam in continuare la festivalul Callatis 2011."

Concertele vor continua toata saptamana in mai multe piete din orasul capitolin. Pe 11 august, la ora 21:00 va avea loc in Piazza del Verano, Callatis, amore mio - Spectacol folcloric, pe 12 august, ora 20:30 in Piazza del Campidoglio, Balade din Carpați spectatorii vor putea asista la un spectacol cu: Felicia Filip, K1, Nicolae Voiculeț, Romeo & Julia Saleno, Olga Balan, Ansamblul folcloric "Călușarii Slatinei", iar pe 13 august, de la ora 21:00 in Piazza del Verano - Plazza Romania Spectacol cu: Matilda Pascal Cojocărița, Steliana Sima, Ro-Mania,Nicolae Voiculeț, Ștefan Cigu si Ansamblul folcloric "Ciocârlia". O alta premieră la Callatis 2011 o constituie realizarea înfrățirilor dintre: Sectorul III- Roma și Municipiul Slatina, Sectorul VII Roma și Sectorul 5 București, Santa Marinella și Limanu. Partener media al evenimentului este postul de televiziune N24 plus.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Procesul de vot în Diaspora, în desfășurare ( 5 Decembrie 2020 )

  Procesul de votare la alegerile parlamentare 2020 este în plină desfășurare în străinătate! Prima secție de vot din Diaspora s-a deschis vineri seară, la ora 20:00, ora României, în Auckland, Noua Zeelandă.

 • Pregătirile pentru redeschiderea teraselor, pe ultima sută de metri ( 30 Mai 2020 )

  Pregătirile pentru redeschiderea teraselor, pe ultima sută de metri! Din momentul în care au primit vestea cea bună că pot să reînceapă activitatea, proprietarii acestor zone de relaxare s-au apucat febril de muncă, pentru...

 • Klaus Iohannis le cere românilor să nu vină acasă de Paște ( 19 Martie 2020 )

  Klaus Iohannis îi îndeamnă pe românii din Diaspora să nu vină acasă de sărbătorile pascale, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

 • De Crăciun, românii din Diaspora au fost alături de șoferii de tir ( 26 Decembrie 2019 )

  COSMINA STOIAN reporter ”Solidaritatea românilor din Diaspora este impresionantă, o dovadă fiind și omenia de care au dat dovadă, de Crăciun. Încă de săptămâna trecută, românii stabiliți în străinătate au postat pe grupuri de Facebook...

 • S-a dat startul alegerilor prezidențiale 2019 ( 8 Noiembrie 2019 )

  A început votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale 2019, în Diaspora! Românii din străinătate pot vota timp de trei zile, în cele 835 de secții deschiseîn acest scop. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2