Date companie
 
 
 
 

România are nevoie de sânge

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sange, donare
 

Criză de sânge în spitalele românești! Tot mai mulți pacienți au nevoie urgentă de transfuzie, motiv pentru care Institutul Clinic Fundeni a organizat o campanie fără precedent, prin care angajații donează sânge. Prin această inițiativă se face de asemenea apel către populație, pentru a se gândi la cei care au nevoie de sânge, în urma unui accident sau a unei maladii.

dr. DOINA GOȘA, director, Centrul de Transfuzie Sanguină București

"Ne aflăm la Institulul Clinic Fundeni unde se fac toate tipurile de transplant, se fac cu suport transfuzional, de aceea este lăudabilă inițiativa conducerii Institululi Clinic Fundeni de a lansa această campanie de promovare și donare de sânge, care practic prornește din rândul medicilor și asistenților de aici și eu cred că nu numai. Sper că și ceilalți le vor urma inițiativa și sper că si populația din jurul spitalului să vină să doneze sânge, pentru că nevoia este mare. Încă suntem pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește donarea de sânge și trebuie să facem toate eforturile MUSCĂ să schimbăm această statistică."

Prin inițiativa angajaților, se trage un semnal de alarmă pentru ca numărul de donatori să crească și pentru ca viața să poată continua.

prof. dr. ALINA DANIELA TĂNASE, manager, Institutul Clinic Fundeni

"Să plecăm de la exemplul personalului din Institutul Clinic Fundeni pentru a crește donarea de sânge și a ajuta pacienții noștri. Cred că dacă plecăm de la exemplul propriu, cu siguranță cei din jurul nostru, aparținătorii, prietenii și toți cei care știu că e nevoie de sânge, ne vor urma și nevoia este enormă. În I.C. Fundeni avem secții mari chirurgicale, avem hematologie cu sute de paturi, atât pentru adulți, cât și pentru copii MUSCĂ sunt secții unde 100% din pacienți solicită produse de sânge în fiecare zi . Pentru a ne putea face tratamentul și a putea salva vieți, nu sunt doar vorbe goale, avem nevoie de sânge. "

dr. DOINA GOȘA, director, Centrul de Transfuzie Sanguină București

"Nevoia de sânge este în continuare mare și este normal să fie așa, având în vedere că medicina se dezvoltă. Din păcate și numărul pacienților care necesită transfuzie este din ce în ce mai mare, având în vedere oncologia, numărul de cancere este din ce în ce mai mare."

Deocamdată nu s-a descoperit un înlocuitor pentru sânge, așa că donarea este singura soluție pentru a putea face fața nevoilor de sânge și elemente ale sangelui necesare transfuziilor. Sângele este o resursă națională, iar donarea este un act voluntar și anonim, absolut necesar. De asemenea, procesul de selecție este extrem de riguros și necesită efectuarea unor pași importanți, responsabilitatea securității transfuzionale fiind pe măsura importanței sângelui.


România are nevoie de sânge

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Polițiștii care nu au ajutat-o pe minora plină de sânge din Galați, anchetați penal ( 20 August 2019 )

  Polițiștii care au preferat să stea în mașină, în loc să intervină în sprijinul minorei pline de sânge din Galați, s-au ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați...

 • Campanie de donare de sânge, în centrele de transfuzii ( 22 Mai 2019 )

  O campanie națională de conștientizare și educare a populației privind donarea de sânge se desfășoară până la sfârșitul săptămânii, la centrele de transfuzie din toată țara. Din fericire oamenii au reacționat, în urma îndemnului, și au venit...

 • Bucureștenii pot dona sânge la un mall din Sectorul 4 ( 31 August 2018 )

  Bucureștenii pot dona sânge la mall, în acest weekend. Centrul de Transfuzie Sanguină din București, cu sprijinul unor fundații, organizează într-un un mare centru comercial din Sectorul 4, a șaptea ediție a campaniei "Daruiește timp un pic altfel, donează sange!". 

 • Ministrul Sănătății, apel către populație pentru a dona sânge ( 24 Iulie 2018 )

  Ministrul Sănătății, apel către populație pentru a dona sânge! Și asta în condițiile în care cererea zilnică a spitalelor din București este de până la cinci ori mai mare față de cât poate asigura centrul de donare. 

 • Cei doi angajați care vindeau sânge ilegal, arestați preventiv ( 17 Martie 2017 )

  Cei doi angajați ai Centrului de Transfuzii Craiova prinși în flagrant când vindeau sânge pacienților au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. O acuzație destul de gravă planează asupra lor: ei i-ar fi mințit pe bolnavi că unitatea medicală nu are sânge. În schimb, îi convingeau pe pacienți că pot să facă rost de dozele necesare pentru niște sume foarte mari de bani.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2