Date companie
 
 
 
 

România, țara cu cele mai mari inegalități între bogați și săraci din UE

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Februarie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : UE, inegalitati
 

România, țara cu cele mai mari inegalități între bogați și săraci din Uniunea Europeană. Potrivit unui raport publicat de Comisia Europeană, nivelul de sărăcie al românilor este în scădere, dar inegalitatea veniturilor rămâne cea mai mare din UE. Asta în condițiile în care cei mai bogați 20% dintre români câștigă de opt ori mai mult decât cei mai săraci 20%, cel mai mare raport din UE.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter: "Categoriile sociale cele mai afectate de sărăcie sunt tinerii, familiile cu copii, persoanele cu dizabilități, persoanele de etnie romă și populația rurală. Totuși, Comisia Europeană subliniază că au fost făcute progrese importante în ceea ce privește reducerea riscului de sărăcie în ultimii ani."

Inegalitatea la nivelul veniturilor a crescut începând cu 2012, având o puternică accelerare în 2015. Potrivit raportului, România are cea mai mare inegalitate a veniturilor din UE, fiind urmată de Lituania, Bulgaria și Spania. Nivelul ridicat de inegalitate este cauzat și de efectele redistributive în scădere ale sistemului de taxe și este accentuat de diferențele mari existente între mediul rural și cel urban. În comparație cu zonele urbane, de două ori mai mulți oameni din zonele rurale trăiesc în comunități izolate și se confruntă cu probleme legate de locuință și de găsirea unui loc de muncă. Procentul oamenilor care trăiesc în case de o calitate foarte slabă și își cheltuiesc peste 40% din venituri pe întreținerea casei este unul dintre cele mai mari din UE. Reprezentanții CE avertizează că impactul sistemului de taxare asupra reducerii inegalității veniturilor este relativ scăzut. În același timp, CE atenționează că există un mare potențial nefolosit al forței de muncă, în condițiile în care inactivitatea rămâne una dintre cele mai mari din UE.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Investițiile publice, absolut necesare ( 29 Iulie 2020 )

    Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.

  • Proclamația de la București, lansată de Alternativa pentru Demnitate Națională ( 22 Februarie 2020 )

    Un proiect cu ADN românesc în Uniunea Europeană! Alternativa pentru Demnitate Națională, partidul fondat de Cătălin Ivan, își propune reconstucția României pornind de la o schimbare radicală a clasei politice. În acest sens ADN a lansat Proclamația de la București, document care susține că România nu mai poate accepta statutul de țară europeană "de mâna a doua".

  • România, fruntașă la exportul de viori ( 15 Decembrie 2019 )

    România, cel mai mare exportator de viori al Uniunii Europene, în țări din afara bătrânului continent! Potrivit datelor Eurostat, anul trecut, țara noastră a exportat 14.000 de viori către state din afara Uniunii Europene.

  • Inspecția tehnică periodică a mașinilor, în spațiul UE și Republica Moldova ( 8 Iunie 2019 )

    Veste bună pentru șoferi! Potrivit proiectului de lege inițiat de senatorii PSD, Tit-Liviu Brăiloiu și Șerban Nicolae, românii ar putea face inspecția tehnică periodică a mașinilor oriunde în Uniunea Europeană și în Republica Moldova.

  • România și alte cinci state din U.E., afectate de emigrație ( 1 Aprilie 2019 )

    Emigrația, motiv de îngrijorare în sudul și estul Uniunii Europene! Pentru cetățenii din România și alte cinci state din zonă, emigrația este un factor mult mai mare de preocupare decât imigrația, în contextul regresului demografic...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2