Date companie
 
 
 
 

Românii din străinătate vin acasă de sărbători

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Decembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : granite, diaspora
 

Românii din diaspora vin acasă de sărbători! Sute de oameni care lucrează în afara țării au bătut zilele acestea drum lung până în România, unde vor petrece Crăciunul și Revelionul. Chiar dacă sunt plecați de ani de zile, parcă sărbătorile nu au farmecul de acasă. 

AMBIANȚĂ când îi verifică bagajele "-Sunt toate ale dumeavoastră? Da, sunt cadouri. Vă doresc sărbători fericite și toate cele bune." 

Au trecut șase luni, un an sau chiar mai mult de când acești oameni nu au mai fost acasă. Așa că au profitat de mini-vacanța de sărbători și au pornit către țară. Drumul până acasă e lung, dar cel important pentru toți este să fie în jurul mesei de Crăciun, aproape de cei dragi. 

VOX: "-De ce vă este cel mai dor când sunteți în străinătate? De casă. De țară, de obiceiuri, de tradițiile noastre. Acolo nu se simte așa. -Știți cum e să mergem la bunici, la țară, părinți,na. Tradiția să tai porcul să faci cârnați." 

Românii nu s-au întors oricum, ci cu portbagajele pline de daruri pentru copii, părinți, bunici și chiar nepoți. 

AMBIANȚĂ un nene deschide portbagajul: "-Vă dorim sărbători fericite." 

VOX: "-De sărbători, să fim acasă cu ai noștri. Cine vă așteaptă? Părinții. De unde veniți? Grecia, Atena." 

VOX: "-Mergem acasă de sărbători, am venit în vacanță, venim de la munca. -Muncim în Italia." 

VOX: "-Acum de sărbători, tăiem porcul. Știți cum e, acasă la copil, la părinți, la bunici, ca fiecare. Sunt mai frumoase sărbătorile în țară? Bineînțeles." 

Vacanța românilor veniți pe plaiuri mioritice va lua sfârșit imediat după Revelion, când vor face cale întoarsa către țările în care își câștigă traiul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Procesul de vot în Diaspora, în desfășurare ( 5 Decembrie 2020 )

  Procesul de votare la alegerile parlamentare 2020 este în plină desfășurare în străinătate! Prima secție de vot din Diaspora s-a deschis vineri seară, la ora 20:00, ora României, în Auckland, Noua Zeelandă.

 • Klaus Iohannis le cere românilor să nu vină acasă de Paște ( 19 Martie 2020 )

  Klaus Iohannis îi îndeamnă pe românii din Diaspora să nu vină acasă de sărbătorile pascale, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

 • De Crăciun, românii din Diaspora au fost alături de șoferii de tir ( 26 Decembrie 2019 )

  COSMINA STOIAN reporter ”Solidaritatea românilor din Diaspora este impresionantă, o dovadă fiind și omenia de care au dat dovadă, de Crăciun. Încă de săptămâna trecută, românii stabiliți în străinătate au postat pe grupuri de Facebook...

 • S-a dat startul alegerilor prezidențiale 2019 ( 8 Noiembrie 2019 )

  A început votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale 2019, în Diaspora! Românii din străinătate pot vota timp de trei zile, în cele 835 de secții deschiseîn acest scop. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe...

 • Românii, din nou în stradă, la mitingul din 10 august ( 10 August 2019 )

  Romanii, în stradă, la un an de la mitingul Diasporei, care a consemnat un moment negru pentru democrația românească. Riposta din 10 august 2018 a forțelor de ordine, care au folosit gaze lacrimogene, tunuri cu apă și bastoane...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2