Date companie
 
 
 
 

Romanii prefera ouale gainilor stresate, ca sunt ieftine

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Ianuarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : norme, hipermarket, uniunea, gaini, europeana, oua, stresate, experti
 

15 din 18 lanțuri de hipermarketuri vând ouă de la găini crescute în condiții improprii. In baza unor criterii precum spațiile închise, lipsa luminii naturale și tendința de canibalism a păsărilor, experții Comisiei Europene au stabilit norme exacte pentru creșterea găinilor. Astfel, de la 1 ianuarie 2012, orice producător care nu respectă normele Uniunii Europene se va trezi cu lacăt pe ușă.

GABRIEL PĂUN, asociatie de protectia a animalelor "Din păcate, ouăle vândute pe piață în cea mai mare parte încă provin de la sisteme de creștere intensivă, adică găini crescute în baterii."

Potrivit unui raport al Comisiei Europene, doar 1% dintre români știu care este diferența între un ou ecologic și unul provenit de la o găină stresată.

VOX: "În general mă uit la un ou să fie de calitate mai bună și la preț!"

VOX: "70 de ani am mâncat neecologic și n-am murit și mai merg încă 50 de ani!"

VOX: "Soțul meu caută întotdeauna calitatea! Eu caut preț! -Păi de ce? -Nu procedez corect, este adevărat, dar din cauza crizei să spunem!"

Nutriționiștii spun că, deși nu sunt periculoase pentru sănătatea consumatorilor, ouăle de la găini stresate au o calitate mult mai proastă decât cele ecologice. În prezent, în România sunt 48 de ferme în care găinile sunt crescute în baterii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2