Date companie
 
 
 
 

Romii s-au adunat la Costești, ca să-l sărbătorească pe primul rege creștin al lor, Ilie Stănescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arges, romi, costesti, petrecere, rege, stanescu, crestin, Cioaba, regi, stabor
 

Sărbătoare mare, la Costești, județul Argeș. Romii sărbătoresc, acolo, zece ani de la încoronarea primului rege creștin al romilor, Ilie Stănescu. În curtea palatului de aramă de la Costești s-au adunat circa 200 de romi din mai multe județe, gazdă fiind Dan Stănescu, actualul rege Internațional al Romilor Creștini.

DAN STĂNESCU "Este o sărbătoare foarte importantă! Azi se împlinesc 10 ani de când tatăl meu a fost uns cu mir regal, de către prelații din Curtea de Argeș, așa cum știți, și, noi, sărbătorim acest eveniment în fiecare an."

La eveniment erau așteptate peste o mie de persoane, pentru care gazda a pregătiti bucate din belșug. Printre mici, bere și manele s-a discutat și situația celor doi fii ai lui Florin Cioabă, care s-au autoproclamat regi.

DAN STĂNESCU "Pentru mine, casa regală de la Sibiu nu există! Dacă nu speli rufele în familia ta, cu frații tăi și cu rudele tale, oare cum o să conduci o comunitate de asta, care e greu de condus?!"

VOX "Nu e frumos! Trebuia să rămână Dorinel, ăl mare."

VOX "N-am treabă cu ei! Să le dea Dumnezeu sănătate, să-și păstreze o singură coroană, nu două coroane. Dacă regele făcea cinci copii, erau cinci regi?! Unul bun și corect!"

Romii vor ca situația celor doi regi autoproclamați, de la Sibiu, să intre la judecata staborului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2