Date companie
 
 
 
 

Roșiile românești, la mare căutare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iunie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : legume, piete
 

Roșiile și ardeii românești au umplut piețele, spre bucuria cumpărătorilor. Producătorii se plâng însă că sunt nevoiți să-și vânda legumele prea ieftin. Ei le dau samsarilor cu 2 - 3 lei kilogramul, iar aceștia le vând oamenilor la preț dublu. În solariile din Ialomița, primele recolte de roșii și ardei sunt gata de cules. 

AMBIANTA agricultor: "Uitați, o roșie care nu are verdele ăla forțat sau nu-știu-ce. Este o roșie aproape bio." 

Agricultorii se plâng că nu reușesc să-și acopere investiția deoarece nu prea au cumpărători, iar cei care sunt interesați plătesc prea puțin. 

VOX agricultor: " - Păcat de ele și vin ăștia și ni le iau pe degeaba. Adică mai mult câștigă ei ca noi. (...) Și le găsești la ei în magazin pălite și eu îi dau omului imediat: am rupt-o si i-am dat-o fragedă." 

Un kilogram de roșii românești se vinde în piață cu până la cinci lei, în timp ce unul de ardei ajunge la șapte lei, față de 3,2 lei kilogramul, cu cât îl cumpără samsarii de la producători. 

VOX: "Eu mă bucur când găsesc ceva care miroase a lucru făcut de țăranul nostru și sunt mulțumită. - Cu cât ați luat rosiile? Cinci lei." 

Cumpărătorii au la dispoziție și roșii de import, dar multe dintre ele sunt modificate genetic sau tratate chimic pentru a rezista la transportul pe distanțe mari. Oamenii au învățat să le deosebească de legumele autohtone. Deși sunt arătoase, tomatele hibrid au coaja foarte tare, iar în interior există o porțiune verde, lemnoasă. 

ambianta: "Uite, pe asta n-aș cumpăra-o că nu-mi place cum e. (bagă roșia în gură) E din soi străin". 

ambianta: "Ia uite... Are și coaja moale, nu? Da, da +Foarte bune, dulci, mălăiețe și e românească." 

Multi oameni cumpără însă în continuare roșii din import, pentru că sunt mai ieftine, chiar și cu 50 la sută, față de cele autohtone.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2