Date companie
 
 
 
 

Sărbătoare în satul bihorean Sudrigiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Ianuarie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansare de carte, Sudrigiu
 

Lansare de excepție în județul Bihor! Lucrarea "Satul Sudrigiu-Case, oameni și tradiții", a profesorului Constantin Butișcă i-a bucurat pe toți fiii satului, dar și pe iubitorii de monografii. "Este o provocare, dar si o mare responsabilitate’’, a explicat profesorul Constantin Butișcă.

prof. CONSTANTIN BUTIȘCĂ, autor

"Este o carte de identitate a satului, o carte in care am cautat sa surprind casele, oamenii si traditiile satului. Am urmarit să localizez satul, în geografie, în istorie. Am prelucrat foarte multe poze cu tineri de odinioară, săteni de odinioară, elevi de odinioară și de azi. "


CORNEL POPA, senator

"O carte intre filele careia sta viata noastra si a celor care au fost pe aceasta vatra inaintea noastra. Dincolo de aparente cartea are si continut stiintific. Cred ca aceasta carte se impunea asa cum se impune memoria eroiilor nostri."


GHEORGHE BOTA, primar Rieni

"Dragi cetateni ai satului Sudrigiu, avem nevoie de respect."


PAȘCU BALACI, poet și dramaturg

"Iata o monografie foarte valoroasa, moderna, iesita din tiparul obisnuit al monografiilor, in care voi sunteti eroi ai acestei carti care va dainui in veac. Este cartea dumneavoastra de identitate in climatul cultural al Romaniei."


Iar lucrarea nu este singura de acest gen a profesorului Butișcă.

prof. CONSTANTIN BUTIȘCĂ, autor

"Bihorean fiind si iubind locurile natale, am realizat pana acum 4 monografii de acest gen… Este un sat foarte frumos, atestat documentar in 1581, avea zece familii iar in 2016 are 166 case. Numele vine de la un comandant de osti din zona. Aici s-au nascut numeroase personalitati, Gheorghe Blaj, fiica sa, Cornel Popa si Mircea Calin Popa care m-a sprijinit de la Bucuresti."

In prezent, profesorul Constantin Butișcă lucreaza la documentarea pentru editarea volumelor monografice a inca patru localitati bihorene: Cusuiuș, Sighiștel, Șebiș si Seghiște.

 « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2