Date companie
 
 
 
 

Scandal în mijlocul romilor din cauza despăgubirilor cerute Germaniei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, romi, germania
 

Scandal în cazul despăgubirilor cerute de romi Germaniei. Oamenii îl acuză pe regele Cioabă de ilegalități. Romii susțin că la depunerea dosarelor pentru primirea de despăgubiri, ei plătesc diverse sume de bani pentru care nu primesc chitanțe și nici numere de înregistrare. 

vox 
"Am spus clar pentru fiecare în parte să se elibereze chitanța. Ca omu' să fie liniștit că a depus acolo un dosar." 

vox rom 
"Prima dată când ne-am dus nu au eliberat niciun fel de chitanță. Ceva netemeinic, neserios. Se vehiculau că sunt pentru cheltuieli, transport în Germania." 

Dorin Cioabă le-a spus oamenilor că a angajat deja avocați pentru a obține de la Germania pensii de 200 de euro pentru urmașii romilor deportați în Transnistria, dar și despăgubiri de 20.000 euro. Până acum, mii de romi au mers personal la Sibiu pentru a depune actele. 

vox 
"Supărarea este că în loc să avem un sprijin de la cei care se autointitulează că ne reprezintă, din contra avem neajunsuri. La unii s-a eliberat chitanța, dar fără stampilă fără număr de dosar. Este treabă neserioasă. N-are cum un stat să plătească pentru urmașii urmașilor. Dacă o luam logic, statul românesc ar trebui să plătească pentru că românii ne-au trimis în deportare." 

Peste 25.000 de romi au fost deportati în Transnistria, în timpul celui de-al doilea război mondial. Aproximativ 500 de supraviețuitori au primit însă despăgubiri din partea statului german.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Negocieri pentru moțiune ( 2 Septembrie 2021 )

  Scandalul din coaliția de guvernare este departe de a se fi încheiat. Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

 • În Portul Constanța, containere cu deșeuri ilegal aduse în România ( 12 Mai 2021 )

  Deșeuri din Occident, aduse ilegal în România! Sute de tone de gunoaie sosite din Germania si care ar fi trebuit sa ajungă la o firmă din județul Prahova au fost găsite în 25 de containere, în portul Constanța.

 • Containere cu deșeuri periculoase, depistate în Portul Agigea ( 9 Aprilie 2021 )

  Anchetă în cazul containerelor cu deșeuri nereciclabile provenite din Belgia, descoperite în Portul Constanța, Sud Agigea! Echipele de control de la Poliția de Frontieră, Vamă și Garda de Merdiu...

 • Scandal la Sf. Parascheva ( 14 Octombrie 2020 )

  Incidente la Iași, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Unii credincioși i-au îmbrâncit și bruscat pe membrii forțelor de ordine și au încercat să ajungă în apropierea raclei cu moaște, care a fost scoasă în curtea Catedralei Mitropolitane.

 • Polițiști atacați cu bâte și pietre, într-un sat din județul Sălaj ( 17 August 2020 )

  Polițiști atacați cu bâte și pietre, într-o localitate din județul județul Săla! Potrivit mesajului postat pe pagina de socializare a sindicaliștilor Europol, doi politiști din cadrul Secției Rurale Nușfalău, aflată în subordinea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2