Date companie
 
 
 
 

Scandal în mijlocul romilor din cauza despăgubirilor cerute Germaniei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, romi, germania
 

Scandal în cazul despăgubirilor cerute de romi Germaniei. Oamenii îl acuză pe regele Cioabă de ilegalități. Romii susțin că la depunerea dosarelor pentru primirea de despăgubiri, ei plătesc diverse sume de bani pentru care nu primesc chitanțe și nici numere de înregistrare. 

vox 
"Am spus clar pentru fiecare în parte să se elibereze chitanța. Ca omu' să fie liniștit că a depus acolo un dosar." 

vox rom 
"Prima dată când ne-am dus nu au eliberat niciun fel de chitanță. Ceva netemeinic, neserios. Se vehiculau că sunt pentru cheltuieli, transport în Germania." 

Dorin Cioabă le-a spus oamenilor că a angajat deja avocați pentru a obține de la Germania pensii de 200 de euro pentru urmașii romilor deportați în Transnistria, dar și despăgubiri de 20.000 euro. Până acum, mii de romi au mers personal la Sibiu pentru a depune actele. 

vox 
"Supărarea este că în loc să avem un sprijin de la cei care se autointitulează că ne reprezintă, din contra avem neajunsuri. La unii s-a eliberat chitanța, dar fără stampilă fără număr de dosar. Este treabă neserioasă. N-are cum un stat să plătească pentru urmașii urmașilor. Dacă o luam logic, statul românesc ar trebui să plătească pentru că românii ne-au trimis în deportare." 

Peste 25.000 de romi au fost deportati în Transnistria, în timpul celui de-al doilea război mondial. Aproximativ 500 de supraviețuitori au primit însă despăgubiri din partea statului german.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Polițistul din Târgu Jiu, în arest provizoriu ( 12 Ianuarie 2020 )

  Polițistul din Târgu Jiu, reținut pentru un dosar de furt în Germania, a fost plasat în arest provizoriu ăn țară, pentru 15 zile, până la traducerea mandatului european de arestare. Așa a decis Curtea de Apel Craiova.

 • Încăierare între două clanuri de romi, la Călărași ( 6 Noiembrie 2019 )

  Încăierare cu furci și topoare, în localitatea Sărulești Gară, din județul Călărași! Două clanuri de romi s-au bătut în plină stradă. Doi polițiști au intervenit pentru a aplana conflictul. Ei au tras nouă focuri de avertisment...

 • Accident cu doi morți și cinci răniți, pe DN 7 ( 20 Iulie 2019 )

  Doi oameni au murit, iar alți cinci au fost răniți într-un accident rutier deosebit de grav, produs, în această dimineață, pe Drumul Național 7, în zona localității Călimănești-Seaca din județul Vâlcea! Un autotren plin cu ciment...

 • Un polițist din județul Timiș, înjunghiat în timpul misiunii ( 19 Iulie 2019 )

  Lista polițiștilor răniți în misiune se măreste! Un agent de poliție a fost înjunghiat în picior, în timp ce încerca să aplaneze un conflict. Incidentul a avut loc în localitatea Surducu Mic, din județul Timiș. Echipajul de poliție a fost...

 • Scandal în sala de operații a Spitalului Județean din Craiova ( 8 Martie 2019 )

  Scandal la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, după ce un medic concediat anul trecut pentru abateri disciplinare s-a întors la serviciu. Urologul Liviu Riza a intrat în blocul operator îmbrăcat în haine de stradă, chiar în timpul unei operații.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2