Date companie
 
 
 
 

Scumpiri în lanț

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Noiembrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scumpiri in lant
 

Scumpirile par de neoprit în România. De sărbători vom mânca un cozonac mai scump cu 30% decât anul trecut. Creșteri de prețuri s-au înregistrat deja la ulei, cu 20% și la lactate, între 5 și 7%. De la 1 ianuarie, prețul la carnea de pasăre va crește cu 10 sau 15%, în primă fază, în condițiile în care țara noastră importă cam 80% din necesarul de pe piață. Analistul economic Adrian Negrescu spune că aceste scumpiri vor scădea mult puterea de cumpărare.

prin tel: ADRIAN NEGRESCU, analist economic

"Pentru majoritatea românilor scumpirile vor fi foarte greu de suportat, mai ales că vor fi urmate de încă două valuri de scumpiri în primele luni ale anului viitor. În ianuarie, februarie vom vedea efectele scumpirilor la gaze și energie din luna noiembrie. Abia atunci vom vedea exact cu cât vor crește prețurile, facturile, cu cât se va scumpi viața pentru că până acum mii de producători aveau deja stocuri. Va mai urma un al doilea val de inflație, undeva prin lunile martie și aprilie, atunci când vor fi eliminate toate facilitățile la plata facturilor la energie și gaze. Deci, ne așteaptă pe ansamblu o scumpire de cel puțin 50% a produselor alimentare și nealimentare în perioada următoare, lucru confirmat și de INS."

Potrivit reprezentanților Institutului Național de Statistică, se vor înregistra scumpiri și în domeniul imobiliar. Apartamentele și casele care se construiesc acum vor fi mai scumpe cu peste 40%.


Scumpiri în lanț

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Noi scumpiri in 2012 ( 4 Octombrie 2011 )

    Se anunță scumpiri în lanț de la 1 ianuarie 2012! Noul an va aduce din prima zi creșteri de prețuri, de la combustibili și energie până la alcool și cafea. Potrivit Codului Fiscal, cursul la care se vor calcula accizele și taxele începând de la 1 ianuarie este cel din prima zi lucratoare a lunii octombrie, stabilit de Banca Centrala Europeană.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2