Date companie
 
 
 
 

Noi scumpiri in 2012

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : 2012, scumpiri in lant, accize
 

Se anunță scumpiri în lanț de la 1 ianuarie 2012! Noul an va aduce din prima zi creșteri de prețuri, de la combustibili și energie până la alcool și cafea. Potrivit Codului Fiscal, cursul la care se vor calcula accizele și taxele începând de la 1 ianuarie este cel din prima zi lucratoare a lunii octombrie, stabilit de Banca Centrala Europeană. Astfel, accizele pe 2012 se vor calcula la un curs de schimb de 4,3001 lei pentru un euro, cu 0,8% mai mare fata de anul precedent. Ceea ce inseamna ca tutunul, benzina sau energia electrica se vor scumpi cu cel putin 1,5%. Cu cat moneda europeana se va aprecia in raport cu leul, cu atat accizele si taxele vor fi calculate la un curs mai ridicat. Tinta de inflatie pentru anul viitor este de 3 procente.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Scumpiri în lanț ( 30 Noiembrie 2021 )

    Scumpirile par de neoprit în România. De sărbători vom mânca un cozonac mai scump cu 30% decât anul trecut. Creșteri de prețuri s-au înregistrat deja la ulei, cu 20% și la lactate, între 5 și 7%.

  • Colete cu tutun, confiscate ( 6 Martie 2019 )

    Peste 1.600 de kilograme de tutun, confiscate în urma unor percheziții de amploare care au vizat coletele trimise prin corespondență! Polițiștii de la transporturi au efectuat 1.050 de percheziții, într-o acțiune care a vizat traficul...

  • Majorarea accizelor scumpește carburanții ( 31 August 2017 )

    Benzină și motorină mai scumpe! Guvernul a decis să majoreze accizele la toate tipurile de carburanți, în două etape: de la 15 septembrie, cu 16 bani pe litru, și din 1 octombrie cu încă 16 bani pe litru.

  • Poluare cu borhot, în județul Hunedoara ( 6 Noiembrie 2016 )

    Locuitorii orașului Brad, sufocați de mirosul de borhot! Semnalul de alarmă a apărut, mai întâi, în presa locală. Potrivit cotidianului Glasul Hunedoarei, încă din prima jumătate a lunii octombrie oamenii locului sunt agresați zi și noapte de mirosul greu al reziduurilor de la fabricarea țuicii de prune...

  • Accizarea producției de țuică și rachiu, pe răspunderea țăranilor ( 19 Ianuarie 2014 )

    Responsabilitatea înregistrării producției de țuică și rachiu, transferată pe umerii țăranilor! Statul va interveni în gospodăriile individuale care produc țuică și rachiu din recolta proprie și le va transfera țăranilor responsabilitatea înregistrării producției, pentru plata accizei, renunțând la sigiliul pus pe instalații și obligându-i pe aceștia să informeze pe propria răspundere, în termen de 3 zile de la finalizarea procesului de producție.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2