Date companie
 
 
 
 

Se caută soluții pentru majorarea salariilor bugetarilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : venituri, cas, impact bugetar
 

Reprezentanții Puterii susțin la unison majorarea salariilor bugetarilor, cu 16%, din luna iunie. Potrivit ministrului de Finanțe, Bogdan Drăgoi, revenirea salariilor la nivelul din iunie 2010 ar avea un impact bugetar, pentru acest an, de două miliarde de lei, în timp ce reducerea CAS cu 5 puncte procentuale ar însemna un efort bugetar, în ultimele 7 luni, de 2,3 miliarde de lei. Guvernantul a precizat, însă, că orice creștere a veniturilor populației este strâns legată de creșterea economică.

BOGDAN DRĂGOI, ministrul Finanțelor: "Deci noi facem calcule, acum. Avem toate variantele de creștere a veniturilor populației, dar mai întâi trebuie să vedem rezultatele. Nu pot să mă duc, cum a fost în 2008, la o creștere nesustenabilă."

DAN SUCIU, purtător de cuvânt, Guvern: Cele două măsuri sunt în analiza Guvernului. Obiectivul principal este reluarea creșterii economice.(...)Depinde de diminuarea evaziunii și de aducerea de bani la buget."

MARIAN SÂRBU, președinte U.N.P.R.: " Această constatare tehnică, cu consecințe economice importante, nu anulează obiectivele sociale, pentru că, atunci când a fost recesiune în Europa, am fost singura țară care a luat măsuri de austeritate fără precedent. Acum, cred că și partenerii noștri externi pot înțelege nevoia de recuperare a unor oameni care au suferit foarte mult."

Faptul că momentul ales pentru majorarea salariilor se suprapune cu alegerile locale reprezintă o pură coincidență, susține secretarul general al PDL, Ioan Oltean și nu o strategie electorală, așa cum susțin unii lideri ai Opoziției. Președintele PSD, Victor Ponta, spune că va susține această măsură.

IOAN OLTEAN, secretar general, PDL: O simplă coincindență cerească. Că va fi mai, iunie, august, se va realiza acest demers.

VICTOR PONTA, președinte PSD: Dacă Guvernul actual va veni în Parlament cu o modificare legislativă, sigur că o vom sprijini, pentru că de fapt dau înapoi ceea ce le-a luat președintele Băsescu.

După reducerea salariilor cu 25%, în iulie 2010, bugetarii au primit, anul trecut, o majorare salarială cu 15%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2