Date companie
 
 
 
 

Seceta lasă animalele fără hrană

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : animale, seceta
 

Țăranii din Dâmbovița nu mai au cu ce să-și hrănească animalele! Cum în zonă nu a mai plouat de multe săptămâni, temperaturile ridicate au distrus vegetația. Acum, crescătorii se plâng că, în lipsa furajelor, se vor vedea nevoiți să sacrifice sau să vândă animalele. Din același motiv, producția de lapte scade la jumătate.

AMBIANȚĂ: "Puțin, nici un cazan de lapte, de la atâtea vaci...Asta e."

VOX: "Nu mai are ce mânca, uscătură, uscătură, s-a dus. (...) La oi nu mai zic, la vaci, la capre, vai de mama lor."

Crescătorii spun că, dacă vor da acum animalelor din proviziile strânse, nu vor mai avea hrană pentru la iarnă.

VOX: "-E secetă mare, n-a plouat, s-a uscat, e islazul uscat-uscat. Nu mai e deloc, nici la jumate nu mai e la lapte, nici oi, nici vaci. (...) -Ați reușit să faceți provizii? -Puțin față de alți ani, că n-ai de unde. (...) Porumbul iar, merg, prost, grânele, tot."

VOX: "-Islazul s-a cam colorat în galben, uscat. (...) Dacă nu e iarbă verde, lapte mai puțin. (...) -Merită în condițiile astea să mai crești animale? -Mai ne ținem de ele, poate or veni vremuri mai bune."

Dacă în mod normal, o vacă dă în medie zece litri de lapte pe zi, pe timp de secetă cantitatea nu este mai mare de cinci litri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cruzime fără limite: cățel târât cu mașina, în Neamț ( 7 Mai 2019 )

  Imagini revoltătoare în localitatea Agapia din județul Neamț! Un bărbat a târât un câine cu mașina fără niciun pic de milă. Patrupedul era strâns cu o frânghie de gât și tras pe șosea. 

 • PetExpo propune jocuri, concursuri cu premii și ședințe foto ( 13 Aprilie 2019 )

  Toate animăluțele și-au dat întâlnire la Romexpo, la PetExpo! La ediția cu numărul 11, organizatorii aduc din nou zonele de fun, gratuite tuturor celor care trec pragul târgului, precum și reduceri la mii de produse, jocuri, concursuri cu premii, ședințe foto și multe alte surprize.

 • Proiect de modificare a legii vânătorii în avantajul oamenilor ( 6 Aprilie 2019 )

  Proiect de lege privind modificarea Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic, în beneficiul celor terorizați de animalele sălbatice! 18 parlamentari PSD și ALDE au inițiat proiectul care prevede ca vânarea animalelor sălbatice...

 • Circul, așa cum îl știam, s-ar putea schimba total ( 21 Noiembrie 2018 )

  Imaginile în care lei, tigri, elefanți sau alte animale sălbatice execută diferite acrobații pentru a distra publicul au devenit istorie, după aproape șase decenii de spectacole de circ autohtone. Și asta deoarece folosirea animalelor...

 • Autoritățile pregătesc masacrarea sălbăticiunilor din zonele afectate de pesta porcină ( 9 August 2018 )

  Autoritățile nu a găsit încă o soluție viabilă pentru a stopa răspândirea pestei porcine africane. Acum sunt în pregătire măsuri disperate, care ar putea avea efecte dezastruoase asupra României, pe termen lung, în opinia specialiștilor în mediu.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2