Date companie
 
 
 
 

Senatul a extins amnistierea fiscală de la personalul din învățământ la toți bugetarii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bugetari, amnistie
 

Amnistia fiscală extinsă la toți bugetarii! Senatul a decis ca toți bugetarii care au obținut venituri de natură salarială constatate a fi nelegale prin rapoartele Curții de Conturi sau alte instituții de control, să fie scutiți de restituirea sumelor. 
Inițial, propunerea legislativă, formulată de senatorul Liviu Pop, se referea la scutiri aplicate profesorilor din trei localități din județul Hunedoara. Propunerea a fost retrimisă în Parlament de președintele Traian Băsescu. Acesta a reclamat faptul că legea este discriminatorie, deoarece s-ar fi aplicat doar persoanelor din anumite localități. Ulterior, inițiativa legislativă a fost amendată de senatorii din Comisia de muncă, măsura amnistierii fiind aplicată tuturor bugetarilor. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, prezentă la dezbateri, a susținut că măsura reprezinta o reparare a nedreptăților făcute de către fosta guvernare profesorilor, cadrelor medicale, reprezentanților administrației publice locale și altor categorii de bugetari. Rovana Plumb a evitat însă să precizeze care este impactul bugetar al acestei măsuri. Inițiativa legislativă a fost adoptată cu 122 de voturi ”pentru” și două abțineri, urmând ca decizia finală să fie luată de Camera Deputaților. De asemenea, Senatul a adoptat și proiectele de lege privind amnistia fiscală pentru mame și pensionari. Este vorba de 21.000 de pensionari care au primit sume necuvenite din vina funcționarilor și de 12 mii de mame care au primit indemnizații pentru creșterea copilului calculate greșit. 
[2] ROVANA PLUMB
ministrul Muncii
"Vă rog să susțineți propunerea Guvernului Ponta de a scuti de la plată toți pensionarii cărora li s-au constituit debite nu din vina lor.(...) "În ceea ce privește mamele, cuantumul restituirilor este de 50 de milioane de lei, iar în ceea ce priveste pensionarii, de peste 350 de milioane de lei." 
Proiectele de lege vor fi transmise spre dezbatere Camerei Deputaților, care este for decizional. 
Amnistia fiscală extinsă la toți bugetarii! Senatul a decis ca toți bugetarii care au obținut venituri de natură salarială constatate a fi nelegale prin rapoartele Curții de Conturi sau alte instituții de control, să fie scutiți de restituirea sumelor. Inițial, propunerea legislativă, formulată de senatorul Liviu Pop, se referea la scutiri aplicate profesorilor din trei localități din județul Hunedoara. Propunerea a fost retrimisă în Parlament de președintele Traian Băsescu. Acesta a reclamat faptul că legea este discriminatorie, deoarece s-ar fi aplicat doar persoanelor din anumite localități. Ulterior, inițiativa legislativă a fost amendată de senatorii din Comisia de muncă, măsura amnistierii fiind aplicată tuturor bugetarilor. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, prezentă la dezbateri, a susținut că măsura reprezinta o reparare a nedreptăților făcute de către fosta guvernare profesorilor, cadrelor medicale, reprezentanților administrației publice locale și altor categorii de bugetari. Rovana Plumb a evitat însă să precizeze care este impactul bugetar al acestei măsuri. Inițiativa legislativă a fost adoptată cu 122 de voturi ”pentru” și două abțineri, urmând ca decizia finală să fie luată de Camera Deputaților. De asemenea, Senatul a adoptat și proiectele de lege privind amnistia fiscală pentru mame și pensionari. Este vorba de 21.000 de pensionari care au primit sume necuvenite din vina funcționarilor și de 12 mii de mame care au primit indemnizații pentru creșterea copilului calculate greșit. 

ROVANA PLUMB, ministrul Muncii: "Vă rog să susțineți propunerea Guvernului Ponta de a scuti de la plată toți pensionarii cărora li s-au constituit debite nu din vina lor.(...) "În ceea ce privește mamele, cuantumul restituirilor este de 50 de milioane de lei, iar în ceea ce priveste pensionarii, de peste 350 de milioane de lei." 

Proiectele de lege vor fi transmise spre dezbatere Camerei Deputaților, care este for decizional. « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bugetarii vor avea liber și pe 27 decembrie, respectiv 3 ianuarie ( 20 Decembrie 2019 )

  Vești bune pentru bugetari! Cei care lucrează în sistemul public se vor bucura de două zile libere în plus, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe 27 decembrie, respectiv 3 ianuarie.

 • Salariile unor funcționari publici, cu 58% peste cele ale angajaților din restul economiei ( 11 August 2019 )

  Salarii generoase, în administrația publică și în Apărare! Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, anumiți funcționari publici câștigă, în medie, cu 58% peste salariile angajaților din restul economiei. Chiar dacă, în ultimii ani, creșterile...

 • Amnistia fiscală, adoptată ( 1 August 2019 )

  Guvernul a adoptat amnistia fiscală! Actul normativ prevede ca persoanele fizice sau juridice care au datorii de peste un milion de lei să aibă posibilitatea ca în termen de șase luni, să opteze pentru restructurarea financiară și să pregătească un plan de restructurare elaborat de către un expert independent. 

 • Nemulțumiți de reformele fiscale ( 11 Martie 2019 )

  Patronatele din România sunt nemulțumite de politicile fiscale din Programul de Guvernare! Noul Pachet de măsuri fiscale, respectiv amnistia fiscală, curățarea capitalului negativ din economie și netaxarea unor active financiare nu sunt cuprinse în Programul de Guvernare 2018-2020.

 • Bugetarii se întorc la muncă ( 2 Ianuarie 2019 )

  Bugetarii se vor întoarce maine la serviciu, după vacanța de sărbători, următoarea zi de sărbătoare legală fiind în 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române. În schimb, elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal își continuă vacanța începută în 22 decembrie 2018. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2