Date companie
 
 
 
 

Singura tabără școlară de stat, din județul Brașov, este într-o stare deplorabilă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : brasov, elevi, conditii, cazare, Tabara, predeal, scolara
 

Singura tabără școlară de stat din județul Brașov este în paragină. Tabăra din Predeal este singura rămasă, dintre cele zece, construite în perioada comunistă. În peste o jumătate de secol, cât a trecut de la momentul construirii taberei, nu s-a investit mai nimic în reabilitare, așa că, acum, condițiile de cazare lasã mult de dorit. Pereții sunt mucegãiți și scorojiți, iar baia este comunã, pe hol, așa cum a fost proiectată inițial. Administratorii taberei recunosc faptul cã nu prea au ce sã le ofere copiilor.

GEORGE NECHIFORU, director, D.J.T.S. Brașov "Pe partea legatã de oferta de petrecere a timpului liber este destul de limitat, dupã cum vedeți. Cadrul este deosebit, dar nu avem o bazã sportivã care sã le ofere copiilor, care vin aici, un mod de a petrece timpul liber."

Mai mult, tabãra nu are o bucãtãrie proprie, iar copiii sunt nevoiți sã ia masa contracost, la un restaurant din zonã.

ION ARITON, administrator restaurant "Trei mese, 34 de lei. Dimineața, cu mic dejun bogat, la 12.00, o ciorbițã, o clãtitã sau o prãjituricã, iar seara, o fripturã cu garniturã sau ce vor ei!"

Pentru a atrage elevii, adminstratorii taberei au scãzut prețul cazãrii, de la 35 de lei pe noapte, la 25 de lei. Chiar și așa, copiii se lasã așteptați.

ALEXANDRU SAVU, administrator tabãrã "Momentan, avem confirmate douã grupuri, undeva pânã la 45 de copii, mai avem ceva solicitãri, însã nu avem încã o comandã fermã de la alții!"

Înainte de Revoluție, în România funcționau peste 200 de tabere școlare cu o capacitate totalã de 45.000 de locuri. La ora actuală, unele sunt în paraginã. De asemenea, altele au dispărut din cauză că locurile au fost retrocedate vechilor proprietari.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O șansă la educație ( 26 Martie 2021 )

  Nevoile copiilor din țara noastră sunt foarte diferite, în funcție de mediul în care cresc și de posibilitățile financiare ale familiei din care fac parte. În timp ce unii micuți duc o copilărie lipsită de griji, jucându-se fericiți, primind dulciuri și cadouri scumpe, pentru alții accesul la tehnologie rămâne doar un vis. Chiar și înainte de situația pandemică, mersul la școală reprezenta un lux pentru copiii defavorizați. Școala online a arătat o dată în plus aceste diferențe. La început de 2021 statisticile arătau că aproape un sfert de milion de elevi nu aveau acces la internet. Așa că nu este de mirare că rata abandonului școlar înregistrează creșteri.

 • Formularul de consimțământ pentru testarea antigen a elevilor, modificat ( 7 Februarie 2021 )

  Formularul de consimțământ al părinților, pentru testarea antigen rapidă a elevilor în cazul apariției simptomelor de infectare cu SARS CoV-2, va suferi modificări, la două zile de la publicarea pe site-ul Ministerului Sănătății.

 • Siguranță, sport, distracție și relaxare, în stațiunea Stâna de Vale ( 7 Februarie 2021 )

  Dacă în alte stațiuni accidentele pe pârtie se țin lanț, la Stâna de Vale, în județul Bihor, nu a fost înregistrat niciun incident. Stratul gros de zăpadă, temperaturile potrivite pentru această perioadă a anului...

 • Tabăra de schi din stațiunea Stâna de Vale, la final ( 6 Februarie 2021 )

  Tabăra de schi din stațiunea Stâna de Vale, județul Bihor, s-a încheiat, dar nu oricum, ci cu o competiție la care au participat toți micii schiori. Desfășurată în perioada 1-5 februarie, „Happyland Ski Camp Stâna...

 • Au fost stabilite condițiile în care începe școala pe 8 februarie ( 5 Februarie 2021 )

  Condițiile în care va începe școala, în 8 februarie, au fost clarificate. Din start, școlile își deschid porțile în funcție de incidența infectărilor cu SARS CoV-2 la mia de locuitori. Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2