Date companie
 
 
 
 

Singura tabără școlară de stat, din județul Brașov, este într-o stare deplorabilă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : brasov, elevi, conditii, cazare, Tabara, predeal, scolara
 

Singura tabără școlară de stat din județul Brașov este în paragină. Tabăra din Predeal este singura rămasă, dintre cele zece, construite în perioada comunistă. În peste o jumătate de secol, cât a trecut de la momentul construirii taberei, nu s-a investit mai nimic în reabilitare, așa că, acum, condițiile de cazare lasã mult de dorit. Pereții sunt mucegãiți și scorojiți, iar baia este comunã, pe hol, așa cum a fost proiectată inițial. Administratorii taberei recunosc faptul cã nu prea au ce sã le ofere copiilor.

GEORGE NECHIFORU, director, D.J.T.S. Brașov "Pe partea legatã de oferta de petrecere a timpului liber este destul de limitat, dupã cum vedeți. Cadrul este deosebit, dar nu avem o bazã sportivã care sã le ofere copiilor, care vin aici, un mod de a petrece timpul liber."

Mai mult, tabãra nu are o bucãtãrie proprie, iar copiii sunt nevoiți sã ia masa contracost, la un restaurant din zonã.

ION ARITON, administrator restaurant "Trei mese, 34 de lei. Dimineața, cu mic dejun bogat, la 12.00, o ciorbițã, o clãtitã sau o prãjituricã, iar seara, o fripturã cu garniturã sau ce vor ei!"

Pentru a atrage elevii, adminstratorii taberei au scãzut prețul cazãrii, de la 35 de lei pe noapte, la 25 de lei. Chiar și așa, copiii se lasã așteptați.

ALEXANDRU SAVU, administrator tabãrã "Momentan, avem confirmate douã grupuri, undeva pânã la 45 de copii, mai avem ceva solicitãri, însã nu avem încã o comandã fermã de la alții!"

Înainte de Revoluție, în România funcționau peste 200 de tabere școlare cu o capacitate totalã de 45.000 de locuri. La ora actuală, unele sunt în paraginã. De asemenea, altele au dispărut din cauză că locurile au fost retrocedate vechilor proprietari.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2