Date companie
 
 
 
 

Sistemul medical de stat pierde teren in fata clinicilor private

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sistem medical, clinici private, sistem medica de stat, unitati sanitare
 

Tot mai multi români aleg sa se trateze în sistemul medical privat din cauza conditiilor jalnice existente în unitatile sanitare de stat. Potrivit estimarilor efectuate de finantisti, cifra de afaceri a clinicilor private, pe anul în curs va atinge jumatate din bugetul Ministerului Sanatatii.

CIPRIAN CIOBANU, director de dezvoltare, clinica privata : "De la începutul anului am înregistrat un numar de 800.000 de pacienti, comparativ cu anul trecut cand înregistrasem circa 650.000 pâna la aceeasi perioada."

Pacienta : "Am vrut mai multa siguranta si medicamente sa fie în orice moment sa nu trebuiasca sa cautam si o îngrijire, o atentie mai deosebita!"

Alta clinica din Capitala, aceeasi tendinta.

Dr. WARGHA ENAYATI, director general, clinica privata "În primele sase luni ale anului 2010 am crescut cu 45.000 de persoane!"

În multe cazuri, si medicii aleg sa lucreze exclusiv în sistemul privat gratie dotarilor de ultima generatie de care beneficiaza.

Dr. DAN DIMITRIU, medic specialist clinica privata "Modului foarte organizat în care se desfasoara toata activitatea. Foarte bine organizat fata de sistemul de stat!"

Pentru unele investigatii sau chiar interventii chirurgicale, este posibil ca pacientii care vin în sistemul privat sa nu plateasca nimic, deoarece unele clinici au contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, informeaza NewsIn.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Prima bancă publică de celule stem din România, la Institutul Fundeni ( 4 Mai 2012 )

    Premieră în sistemul medical românesc! Institutul Fundeni din Capitală a inaugurat prima bancă publică de celule stem. Dacă Guvernul va aproba hotărârea prin care și Registrul Donatorilor Voluntari va deveni funcțional, românii nu vor mai fi nevoiți să plece din țară pentru a fi suspuși procedurilor de transplant cu donator străin, iar șansele pacienților de a găsi un donator compatibil vor fi mult mai mari.

  • România beneficiază doar de jumătate din necesarul de medici ( 30 Martie 2012 )

    Sistemul medical din România continuă să sufere, nu doar din cauza lipsei banilor, ci și din cauza exodului medicilor în străinătate. În țara noastră, activează 43.000 de medici, adică mai puțin de doi medici la mia de locuitori, în timp ce media europeană este de 3,6 medici la mia de locuitori.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2