Date companie
 
 
 
 

Sorin Oprescu atacă în instanță bugetul Capitalei pe 2011

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sorin oprescu, bani pentru investitii, bugetul Capitalei pe 2011, primaria are buget, buget atacat in instanta
 

Primăria Capitalei are buget! Nu după cum a vrut primarul Sorin Oprescu, ci așa cum și-au dorit democrat-liberalii. La vot,au fost aprobate amendamentele PD-L, astfel că 500 de milioane de lei vor fi luați de la investiții și redistribuiți la RADET și RATB. Cei mai mulți bani au fost tăiați de la noul Stadion National. Drept urmare, primarul general a anuntat ca va ataca in instanta hotărârea de adoptare a bugetului.

MIRCEA RAICU - viceprimar Bucuresti: "Proiectul de buget, din punctul nostru de vedere, este ilegal! Bugetul nu acoperã mai întâi cheltuielile de functionare ale orasului: cãldura, apa, transportul si mai apoi sã acopere investitile!"

Consilierii spun cã la RADET este nevoie de 840 de milioane de lei pentru subventii, iar în proiect au fost prevãzuta doar suma de 600 de milioane. Sincope, spun ei, sunt si la RATB.

MIRCEA RAICU - viceprimar Bucuresti: "Un alt capitol neacoperit în proiectul de buget e cel al transportului in comun. Aici avem o alocatie bugetarã de 429 de milioane de lei în conditiile în care RATB are nevoie de minum 630 de miliane."

Pana la urmă, bugetul a fost aprobat cu amendamentele democrat-liberalilor, ceea ce l-a nemultumit profund pe edilul-sef.

SORIN OPRESCU - primarul general al Capitalei: "Dupã pãrerea mea se pregãteste o ticãlosie împotriva cetãtenilor Bucurestiului. Cea mai mare e la Stadionul National si asta pentru cã se doreste ca prin alti bani care vin din alte zone sã poarte numele de Elena Udrea, pentru cã tot are de gând sã participe la cursa electoralã pentru Primãrie."

Oprescu a menționat că nici un serviciu la nivelul municipalității nu va putea funcționa normal, iar investițiile aflate în derulare nu mai primesc finanțare așa cum prevede legea bugetului de stat.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Sorin Oprescu și Călin Murg s-au certat în cadrul ședinței de la Primărie ( 13 Decembrie 2011 )

    Scandal ca la ușa cortului la Primaria Capitalei! Edilul-șef, Sorin Oprescu, și-a iesit din fire și a părăsit sala chiar înainte de începerea ședinței convocată de el. Totul a început atunci când consilierul PDL Romeo Pop l-a întrebat pe Oprescu dacă firmele care l-au susținut în campania electorală din 2008 sunt implicate în afaceri cu medicamente și aparatură sanitară.

  • Parcarea de la Universitate, gata in mai ( 25 Noiembrie 2011 )

    Parcarea subterana cu 400 de locuri de la Universitate va fi gata în primavara anului viitor. Promisiunea a fost facuta de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, dupa ce a inspectat santierul. Lucrarea costa aproximativ 13 milioane de euro si ar fi trebuit finalizata în aceasta toamna.

  • Primăria Capitalei mai poate subvenționa căldura până în decembrie ( 18 Octombrie 2011 )

    Primăria Capitalei mai are bani pentru subvenția la căldură doar până la finalul anului. Anunțul a fost făcut chiar de edilul general, Sorin Oprescu. Soluția ar fi una singură: ștergerea penalităților la datoria istorică pe care RADET o are către Electrocentrale București. O măsură pentru care este nevoie de o cerere aprobată de consilierii generali si depusă apoi la Guvern.

  • Discutii despre protocol in cadrul USL ( 20 Septembrie 2011 )

    Anunțul surprinzător al conservatorilor, care-l vor susține pe Cristian Popescu Piedone în cursa pentru Primăria Capitalei, nu-l îngrijorează pe actualul edil. Sorin Oprescu mai vrea un mandat, așa că în 2012 va candida ca independent, dar cu sprijinul USL.

  • Referendumul pe Legea Capitalei, fixat pe 19 iunie ( 14 Aprilie 2011 )

    Pe 19 iunie, bucureștenii sunt chemați la vot! Ei trebuie sa se pronunte prin referendum daca sunt sau nu de acord cu Legea Capitalei. Decizia a fost luată de Consiliul General al municipiului București, prin votul a 31 de consilieri ai majorității PD-L-PNG-PRM. Propunerea initiala a edilului-șef, Sorin Oprescu, sprijinit de USL, a fost respinsă. Aceasta presupunea organizarea referendumului pe 29 mai, iar bucureștenii ar fi trebuit să răspundă la o singură întrebare. Astfel, forma după care se va desfășura referendumul din 19 iunie este cea propusă de Partidul Democrat-Liberal.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2