Date companie
 
 
 
 

Strategia Kazahstan 2050

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dezvoltare, kazahstan
 

Planuri indraznete de dezvoltare pentru Kazahstan, tara cu una din cele mai mari cresteri economice din intreaga lume. Scopul Kazahstanului, enunțat de președintele acestui stat, Nursultan Nazarbayev, este ca, până în 2050, să se înscrie în rândul celor mai dezvoltate 30 de țări de pe glob. In 1997, Kazahstanul si-a stabilit principalele etape de dezvoltare, printr-o strategie prezidentiala, care se intinde, in primă fază, până în 2030.

TALGAT KALIYEV, însărcinatul cu Afaceri al Kazahstanului în România: "In ultima sa adresare catre natiune, Nursultan Nazarbayev a prezentat viziunea sa despre dezvoltarea tarii pana in anul 2050.  Kazahstan deja si-a trasat tinte pe care sa le poata atinge."

IONEL AGRIGOROAIEI, senator: "Presedintele Kazahstanului este un exemplu la nivel mondial, care a demonstrat un spirit inovator, un vizionar, dar nu unul oarecare care a demonstrat ca o tara careia multe puteri ale lumii nu ii dadeau mari sanse si propus sa ajunga in randul primelor 30 tari ale lumii."

PETRU LIFICIU, fost ministru al Apelor și Protecției Mediului: "Kazahstanul este o tara uimitoare, o tara cu rezultate neasteptate, cu un presedinte foarte valoros, care isi iubeste adevarat poporul. Sa poti vedea in viitor peste 37 de ani, sa ai aceasta viziune, sa construiesti pentru poporul tau, oamenii tai, copii tai este un lucru uimitor."

prof. dr. ANTON CARAGEA, director I.R.I.C.E.: "Strategia Kazahstan 2050 reprezinta nu doar o strategie de dezvoltare a Kazahstanului, dar reprezinta un model de dezvoltare pentru economia romaneasca, reprezinta si un nou model dupa care economia romaneasca poate sa beneficieze."

Programul a permis Kazahstanului sa-si exploateze rezervele substantiale de petrol si gaze naturale si sa devină, dintr-un stat izolat, unul conectat la intreaga lume, prin intermediul unui nou Drum al Mătăsii, bazat, in acest caz, pe energie si comert. Kazahstanul si-a creat o economie moderna, care nu depinde doar de resursele energetice, ci pune accentul mai ales pe uriasul potential de inteligență si inventivitate nationala. Kazahstanul a pus, astfel, bazele unei economii a cunoasterii, ca element central pentru dezvoltarea durabila in secolul 21.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Candidații USR-PLUS din Bihor își propun dezvoltarea infrastructurii și a turismului în județ ( 3 Septembrie 2020 )

    Infrastructura și turismul, principalele domenii pe care candidatul USR-PLUS la Primăria Municipiului Beiuș, Sorin Briscan, vrea să le dezvolte în următorii patru ani!

  • România împrumută bani, pentru a construi închisori ( 5 Decembrie 2019 )

    Închisori construite din împrumut! Legea recursului compensatoriu a fost abrogată, dar România trebuie să se conformeze directivei europene privind asigurarea condițiilor decente în penitenciare. Prin urmare, statul român...

  • Ziua Internațională a Educației, marcată și în România ( 5 Octombrie 2017 )

    Elevii si profesorii sărbătoresc Ziua Internațională a Educației. În județele Brăila, Giurgiu și în Capitală este zi liberă, în timp ce în celelalte județe nu se fac cursuri, dar se organizează manifestări specifice...

  • Rectificarea bugetară, negativă ( 9 Septembrie 2017 )

    Rectificarea bugetară “pozitivă” anunțată de ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa este de fapt pe minus. Asta o demonstrează cifrele publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe abia vineri seară, după ora 22.

  • Soluții pentru inovare, în România ( 7 Octombrie 2016 )

    Cum poate deveni inovarea motorul pentru o creșetere economică susținută în România? La această întrebare au încercat să răspundă participanții la Conferința internațională Innoteque, eveniment care încurajează performanța în inovare și dezvoltarea economică.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2