Date companie
 
 
 
 

Tăieri de salarii de 40% pentru unii bugetari

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Februarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bugetari, Raluca Turcan
 

Apar primele tăieri de salarii în învățământ. Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a remarcat că apar primele micșorări salariale în învățământ, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat public că salariile nu vor fi tăiate. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat joi că „vor fi tăieri și de 40% pentru unii angajați!”. Turcan atrage atenția că există riscul ca profesorii afectați de diminuările salariale să nu își mai continue activitatea, iar anul școlar 2017 – 2018 poate fi pus în pericol. „Liviu Dragnea s-a angajat public asupra faptului că niciun salariu din sectorul public nu va scădea de la 1 ianuarie 2018. Acum, când se întocmesc statele de plată, tot mai multe categorii profesionale află că vor avea salariile tăiate. Olguța Vasilescu, ministrul care l-a păcălit și pe Liviu Dragnea și milioane de angajați din România, ne confirmă cu cinism că vor fi tăieri și de 40% pentru unii angajați!”, continuă Turcan.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter

"Raluca Turcan spune și că desfășurarea anului școlar 2017- 2018 ar putea fi pusă în pericol. Și aceasta deoarece este posibil ca profesorii cărora li se vor tăia salariile să nu își mai continue activitatea. De asemenea, atrage atenția că banii pentru salarii nu ajung în anul 2018, iar din toamnă se anunță închideri și comasări de școli."

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, admite că în cazul unor bugetari salariile vor scădea cu procente între 10 și 40 la sută, cea mai mare scădere fiind în cazul președintelui României. Ea a spus că în această situație sunt însă foarte puțini bugetari, fiind necesară această diminuare pentru a corecta dezechilibre, în condițiile în care erau situații în care directorul unei instituții din subordinea unui minister avea salariul de 13.000 de lei, iar directorul unei alte instituții avea un salariu de 2.700 de lei. Ministrul Muncii a susținut, însă, că în cazul a 60% dintre bugetari salariile vor crește, iar majorarea va fi etapizată, până în anul 2022.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bugetarii vor avea liber și pe 27 decembrie, respectiv 3 ianuarie ( 20 Decembrie 2019 )

  Vești bune pentru bugetari! Cei care lucrează în sistemul public se vor bucura de două zile libere în plus, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe 27 decembrie, respectiv 3 ianuarie.

 • Salariile unor funcționari publici, cu 58% peste cele ale angajaților din restul economiei ( 11 August 2019 )

  Salarii generoase, în administrația publică și în Apărare! Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, anumiți funcționari publici câștigă, în medie, cu 58% peste salariile angajaților din restul economiei. Chiar dacă, în ultimii ani, creșterile...

 • Bugetarii se întorc la muncă ( 2 Ianuarie 2019 )

  Bugetarii se vor întoarce maine la serviciu, după vacanța de sărbători, următoarea zi de sărbătoare legală fiind în 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române. În schimb, elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal își continuă vacanța începută în 22 decembrie 2018. 

 • Simplificarea accesului la bani pentru Turism și indemnizație de hrană pentru bugetari ( 22 Decembrie 2018 )

  Vești bune pentru autoritățile publice locale! Executivul a adoptat o hotărâre care simplifică modalitatea prin care administrațiile pot obține fonduri nerambursabile pentru investiții, de la Ministerul Turismului. Fondurile acordate...

 • Teodorovici: O reformare a aparatului bugetar este obligatorie ( 10 Octombrie 2018 )

  Salariul minim brut pe economie ar putea crește la 2.050 lei, până la 1 ianuarie 2019. Așa susține ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, care a adăugat că ministerul urmează să facă o analiză în acest sens, pentru a se evalua impactul bugetar în cazul unui asemenea scenariu.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2