Date companie
 
 
 
 

Târgul Tradițional al Meșteșugarilor Romi, în Parcul Lumea Copiilor din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, bijuterii, muzica, romi, targ, traditie, parcul, piedone, copiilor, culinara, oale, mestesugari, straie, pipa, caldarari
 

Prima ediție a Târgului Tradițional al Meșteșugarilor Romi, la București! Vizitatorii au fost impresionați de creativitatea meșteșugarilor care aparțin acestei etnii. Romii au etalat pe standurile amplasate în Parcul Lumea Copiilor produse de uz casnic confecționate de ei și bijuterii executate manual.

VOX "- O pipă veche de peste 200 de ani. Este a cincea generație. - Funcționează? Funcționează! Un ghiul bărbătesc de argint, făcut pentru domnu' primar Piedone."

CRISTIAN POPESCU-PIEDONE, primar, Sectorul 4, București "- Nu pot să-l primesc! Să-l lase la vânzare, să văd cine poate să-mi cumpere numele. - Dumneavoastră, ce meșteriți aici? - Mi s-a dat o bară de argint, am sudat-o și a ieșit o verighetă."

Meșterii au adus și oale de alamă, confeționate de căldărari, dar și straie populare țigănești.

VOX "Sunt produse de olărit, alamă, de lemn, sunt bucate tradiționale."

Nu au lipsit bunătățile specifice tradiției culinare a romilor.

VOX "Arătăm cum mâncăm noi, romii adevărați, sahaimas-pomana porcului în țigăneasă, cele mai bune bunătăți din carne de oaie, miel, cârnați, cea mai bună zeamă de usturoi, puțin vin. Așa se mănâncă original! De aia trăim 100 de ani și avem forță în noi!"

CRISTIAN POPESCU-PIEDONE, primar, Sectorul 4, București "Vor fi spectacole cu muzică tradițională țigănească, de bun gust, și bucătăria tradițională și meșteșugarii care își crează mici venituri."

Pe lângă promovarea stilului de viață, a tradițiilor și obiceiurilor romilor, organizatorii târgului spun că își propun, astfel, să sprijine integrarea socială, derularea unor programe pentru accesul egal și gratuit la educație, prin prevenirea și combaterea discriminării, dar și păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității culturale a acestei etnii. Târgul se va încheia duminică-seară.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2