Date companie
 
 
 
 

Târgul Tradițional al Meșteșugarilor Romi, în Parcul Lumea Copiilor din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, bijuterii, muzica, romi, targ, traditie, parcul, piedone, copiilor, culinara, oale, mestesugari, straie, pipa, caldarari
 

Prima ediție a Târgului Tradițional al Meșteșugarilor Romi, la București! Vizitatorii au fost impresionați de creativitatea meșteșugarilor care aparțin acestei etnii. Romii au etalat pe standurile amplasate în Parcul Lumea Copiilor produse de uz casnic confecționate de ei și bijuterii executate manual.

VOX "- O pipă veche de peste 200 de ani. Este a cincea generație. - Funcționează? Funcționează! Un ghiul bărbătesc de argint, făcut pentru domnu' primar Piedone."

CRISTIAN POPESCU-PIEDONE, primar, Sectorul 4, București "- Nu pot să-l primesc! Să-l lase la vânzare, să văd cine poate să-mi cumpere numele. - Dumneavoastră, ce meșteriți aici? - Mi s-a dat o bară de argint, am sudat-o și a ieșit o verighetă."

Meșterii au adus și oale de alamă, confeționate de căldărari, dar și straie populare țigănești.

VOX "Sunt produse de olărit, alamă, de lemn, sunt bucate tradiționale."

Nu au lipsit bunătățile specifice tradiției culinare a romilor.

VOX "Arătăm cum mâncăm noi, romii adevărați, sahaimas-pomana porcului în țigăneasă, cele mai bune bunătăți din carne de oaie, miel, cârnați, cea mai bună zeamă de usturoi, puțin vin. Așa se mănâncă original! De aia trăim 100 de ani și avem forță în noi!"

CRISTIAN POPESCU-PIEDONE, primar, Sectorul 4, București "Vor fi spectacole cu muzică tradițională țigănească, de bun gust, și bucătăria tradițională și meșteșugarii care își crează mici venituri."

Pe lângă promovarea stilului de viață, a tradițiilor și obiceiurilor romilor, organizatorii târgului spun că își propun, astfel, să sprijine integrarea socială, derularea unor programe pentru accesul egal și gratuit la educație, prin prevenirea și combaterea discriminării, dar și păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității culturale a acestei etnii. Târgul se va încheia duminică-seară.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Tratamente, dar și distracție, în stațiunea Băile Felix ( 14 Iulie 2019 )

  Petrecere cu spumă colorată, la Băile Felix! Miile de turiști care au optat pentru baia în apele termale din stațiune, au avut parte de un adevărat răsfăț. Mulți s-au grăbit spre piscine încă de la răsăritul soarelui, atrași de programul...

 • Jocuri vânătorești și dueluri pe cinste, în Oradea ( 6 Iulie 2019 )

  Cavaleri, luptători, arcași, domnițe, meșteșugari și menestreli, în Oradea! Nu, nu este o întoarcere în timp, ci un festival care îi atrage deopotrivă pe turiști și localnici. Aceștia se bucură de zeci de demonstrații de lupte clasice medievale, turniruri sau concursuri călare. Peste 600 de luptători, arcași și domnițe au poposit în cetatea orădeană.

 • Marius Țeicu, invitat special la Național FM ( 17 Aprilie 2019 )

  Invitat de seama astazi la Național FM! Compozitorul Marius Teicu a fost prezent in emisiunea lui Denis Ciulinaru.

 • PetExpo propune jocuri, concursuri cu premii și ședințe foto ( 13 Aprilie 2019 )

  Toate animăluțele și-au dat întâlnire la Romexpo, la PetExpo! La ediția cu numărul 11, organizatorii aduc din nou zonele de fun, gratuite tuturor celor care trec pragul târgului, precum și reduceri la mii de produse, jocuri, concursuri cu premii, ședințe foto și multe alte surprize.

 • Târgul Internațional de vinuri Goodwine 2019, un nou concept ( 6 Aprilie 2019 )

  Târgul Internațional de vinuri Goodwine 2019, organizat la Romexpo, a atras mulțime de vizitatori. Anul acesta, expozanții și-au întâmpinat vizitatorii cu un concept nou, care include, pe lângă degustarea gratuită a sutelor...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2