Date companie
 
 
 
 

Târgul Tradițional al Meșteșugarilor Romi, în Parcul Lumea Copiilor din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, bijuterii, muzica, romi, targ, traditie, parcul, piedone, copiilor, culinara, oale, mestesugari, straie, pipa, caldarari
 

Prima ediție a Târgului Tradițional al Meșteșugarilor Romi, la București! Vizitatorii au fost impresionați de creativitatea meșteșugarilor care aparțin acestei etnii. Romii au etalat pe standurile amplasate în Parcul Lumea Copiilor produse de uz casnic confecționate de ei și bijuterii executate manual.

VOX "- O pipă veche de peste 200 de ani. Este a cincea generație. - Funcționează? Funcționează! Un ghiul bărbătesc de argint, făcut pentru domnu' primar Piedone."

CRISTIAN POPESCU-PIEDONE, primar, Sectorul 4, București "- Nu pot să-l primesc! Să-l lase la vânzare, să văd cine poate să-mi cumpere numele. - Dumneavoastră, ce meșteriți aici? - Mi s-a dat o bară de argint, am sudat-o și a ieșit o verighetă."

Meșterii au adus și oale de alamă, confeționate de căldărari, dar și straie populare țigănești.

VOX "Sunt produse de olărit, alamă, de lemn, sunt bucate tradiționale."

Nu au lipsit bunătățile specifice tradiției culinare a romilor.

VOX "Arătăm cum mâncăm noi, romii adevărați, sahaimas-pomana porcului în țigăneasă, cele mai bune bunătăți din carne de oaie, miel, cârnați, cea mai bună zeamă de usturoi, puțin vin. Așa se mănâncă original! De aia trăim 100 de ani și avem forță în noi!"

CRISTIAN POPESCU-PIEDONE, primar, Sectorul 4, București "Vor fi spectacole cu muzică tradițională țigănească, de bun gust, și bucătăria tradițională și meșteșugarii care își crează mici venituri."

Pe lângă promovarea stilului de viață, a tradițiilor și obiceiurilor romilor, organizatorii târgului spun că își propun, astfel, să sprijine integrarea socială, derularea unor programe pentru accesul egal și gratuit la educație, prin prevenirea și combaterea discriminării, dar și păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității culturale a acestei etnii. Târgul se va încheia duminică-seară.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Nou târg de Crăciun, în București ( 28 Noiembrie 2019 )

  S-au deschis porțile Târgului de Crăciun din Piața Constituției din Capitală. Zi de zi, până pe 26 decembrie vor fi programe speciale dedicate Zilei Naționale a României și Crăciunului. Cei mici și cei mari se pot bucura de un patinoar, de bradul de Crăciun, înalt de peste 30 de metri, dar și de produse tradiționale de sezon, expuse în cadrul celor peste 130 de casuțe ale târgului.

 • Vinuri pentru toate gusturile, la Romexpo ( 23 Noiembrie 2019 )

  Târg de vinuri, la Romexpo! În acest weekend, românii pot degusta gratuit sute de vinuri de la crame de top din România. Organizatorii au mai pregătit și un bar de mixologie cu spumante, o bibliotecă de spumante, iar pe partea de mâncare găsim preparate românești și franțuzești. Foarte apreciate au fost și deserturile.

 • Încăierare între două clanuri de romi, la Călărași ( 6 Noiembrie 2019 )

  Încăierare cu furci și topoare, în localitatea Sărulești Gară, din județul Călărași! Două clanuri de romi s-au bătut în plină stradă. Doi polițiști au intervenit pentru a aplana conflictul. Ei au tras nouă focuri de avertisment...

 • Branduri de renume, la prețuri accesibile ( 2 Octombrie 2019 )

  Toamna a sosit, iar acum este un bun moment pentru schimbarea garderobei. Între 2 și 13 octombrie, bucureștenii sau cei aflați în trecere prin Capitală, pot profita de ofertele de excepție ale celei mai mari expoziții de haine cu vânzare. Peste 40.000 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii de la branduri de renume vă așteaptă la prețuri pornind de la 20 de lei, la Romexpo în pavilionul C2.

 • Mii de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, la Romexpo ( 30 Septembrie 2019 )

  Toamna este un bun moment pentru schimbarea garderobei. Între 2 și 13 octombrie, bucureștenii sau cei aflați în trecere prin Capitală, pot profita de ofertele de excepție ale celei mai mari expoziții de haine cu vânzare. Peste 40.000 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii de la branduri de renume vă așteaptă la prețuri pornind de la 20 de lei, la Romexpo în pavilionul C2.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2