Date companie
 
 
 
 

Țările nordice interesate de mediul de afaceri din România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : investitori, Viorel Micula, European Drinks & Food, companiile nordice
 

Mediul de afaceri din România a devenit un magnet pentru companiile nordice! Peste 100 de reprezentanți din Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda și Islanda au participat la o întâlnire, axată pe discuții privind acordurile comerciale bilaterale, prin care se pot atrage tot mai mulți investitori în țara noastră.

ALEXANDER DE REUTERHORN, director, Centrul Comercial Finpro în România: "Ideea acestui eveniment este să-i aducem pe toți reprezentanții acestor țări împreună pentru a găsi oportunități de afaceri. Și asta pentru că toate aceste țări au concepte de afaceri asemănătoare, pentru a genera pe pământ românesc afaceri importante."

Investitorii nordici sunt mai interesați de regulile comerciale de la noi din țară și de neutralitatea taxării decât de costuri atunci când studiază oportunitățile de afaceri.

VIOREL MICULA, președinte European Drinks & Food: "Eu cred că investitorii vin dacă lucrurile sunt clare, corecte, dacă sunt sprijiniți și dacă într-adevăr businessul pe care-l fac este un business în care pot fi predictibili. Adică dacă investesc niște bani se așteaptă să-și poată încasa din aceste investiții un profit rezonabil."

E.S. TOVE BRUVIK WESTBERG, ambasadorul Regatului Norvegiei la București: "Ca ambasadă, este important pentru noi să sprijinim investiții venind din țara noastră în România (...) Norvegia are o tradiție în construcția navelor, alături de România."

E.S. ANDERS BENGTCEN, ambasadorul Suediei la București: "Cred că piața românească este interesantă pentru țările nordice, vedem creștere în România comparativ cu multe țări europene (...) așa că am vrea să vedem mai multe țări nordice pe piața românească."

Investitorii sunt atrași de România datorită dimensiunii țării și a poziției geografice. În prezent, peste 200 de reprezentanțe ale marilor firme scandinave funcționează la noi în țară, iar numărul este în creștere. Principalele domenii în care au investit sunt industria mobilei, îmbutelierea apelor minerale și a băuturilor carbogazoase, producerea echipamentelor pentru telecomunicații și transporturi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2