Date companie
 
 
 
 

Taxa de poluare auto, declarată ilegală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : verdict, taxa de poluare auto, ilegala, soferi nemultumiti
 

Taxa de poluare auto, modificată în urmă cu doi ani, este ilegală! Verdictul aparține Curții de Justiție de la Luxemburg, care susține că documentul contravine dreptului Uniunii Europene. Guvernul are în proiect a șaptea modificare a taxei, însă, între timp, șoferii care dau statul în judecată câștigã proces, după proces.

DAN VERDIE, specialist taxa auto: "Schimbãrile astea sunt generate si de interventiile externe de la Comisia Europeanã si, din pãcate, si de tot felul de minti luminate care mai vin cu câte o idee si li se pare lucrativã(...) Ce mai e consecvent în tara asta ?

VOX: "Nu mai întelegem, ne-a zãpacit, când se mãreste, când se micsoreazã, pe o masinã nouã, am dat 508 euro taxa. De ce? Masina nouã cumpăratã din România.

Statul român exclude varianta renunțării la această taxă.

Prin telefon: LASZLO BORBELY, ministrul Mediului: "România nu îsi poate permite, după pãrerea mea, sã continue așa. În România, anul trecut, s-au vândut 110.000 mașini noi și s-au adus mașini second hand 230.000 și, din acestea, 40% au fost mai vechi de zece ani."

Ultima variantă propusă de Ministerul Mediului prevede ca taxa să fie micșorată cu până la 30%, dar să fie plătită pentru mai multe categorii de autovehicule.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Traian Băsescu a primit verdict de colaborator al Securității ( 20 Septembrie 2019 )

  Zi neagră, pentru fostul președinte al României, Traian Băsescu! Curtea de Apel București a admis, astăzi, acțiunea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, conform căreia Traian Băsescu a fost colaborator...

 • Urmărire ”in rem” în dosarul USR, pentru delapidare, spălare de bani și conflict de interese ( 11 Februarie 2017 )

  USR, în atenția Parchetului instanței supreme! Parchetul a anunțat că a fost începută urmărirea penală in rem, pentru faptele de delapidare, spălare de bani și conflict de interese, în dosarul deschis la începutul anului privind finanțarea ilegală a partidului lui Nicușor Dan.

 • Accident foarte grav provocat de doi tineri teribiliști, în județul Vrancea ( 14 August 2016 )

  Accident cumplit, în Vrancea! Autoritatile au activat codul roșu de intervenție, după ce doi tineri care participau la curse ilegale de mașini au băgat opt oameni în spital. Printre răniți se numără și un copil de numai patru ani. Cei doi teribiliști s-au luat la întrecere cu mașinile pe drumul județean din dreptul localității Homocea.

 • Accident mortal în timpul unei presupuse curse ilegale de mașini, la Pitești ( 22 Aprilie 2014 )

  Accident mortal, în timpul unei presupuse curse ilegale de mașini! Un tânăr din Pitești a murit, iar un altul a ajuns la spital cu răni grave, după ce mașina în care se aflau s-a izbit violent de un stâlp. Cei doi sunt cunoscuți printre prieteni ca împătimiți ai întrecerilor ilegale de mașini. Martorii susțin că tinerii se întreceau cu altă mașină, iar autoturismul a derapat pe strada udă. În urma impactului, masina s-a încolacit...

 • O tabara ilegală de romi a fost demolata, la Craiova ( 24 Mai 2013 )

  O tabãrã de romi, amplasată ilegal pe domeniul public din Craiova, a fost ștearsă de pe fața pământului. Autoritãțile din Bănie i-au evacuat pe adulți, i-au dat pe copii în grija asistenților sociali, apoi au pus la pãmânt locuințele improvizate. În tabãra improvizatã, din cartierul craiovean Fãcai, locuiau, de mai bine de un an, 36 de persoane, dintre care 14 copii. Cu toții, își duceau zilele în 6 locuințe improvizate.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2