Date companie
 
 
 
 

Tone de carne infestata cu salmonela

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, salmonela
 

Scandalul cãrnii infestate cu salmonela ia amploare. În județul Suceava au ajuns 16 tone de carne de pui de la Avicola Călărași. Din aceastã cantitate, 12 tone au fost vândute, iar 3,6 confiscate.

FLORIN SINESCU, prefect, jud. Suceava: "Ca urmare a probelor și a verificărilor, s-a constatat prezența salmonelei. În continuare, urmează ca Autoritatea Națională Sanitara Veterinară să clarifice aspectele referitoare la tipul acestui ?"

Probleme sunt și în Prahova. Aici, 2,3 tone de carne au fost retrase de la vânzare. S-au luat probe și, în mai multe produse, s-a descoperit o bacterie. Nu se știe, deocamdatã, dacã este vorba despre salmonela.

VOX: "Din lotul de 2.344 de kilograme de carne de pasãre congelatã care a fost retras de la comercializare și care este reținut oficial la operatorul respectiv au fost recoltate trei probe de pui grill din trei loturi diferite pentru examen de laborator."

Oamenii se tem acum sã mai cumpere carne de pui.

VOX-URI:"Nici n-am mai cumpãrat de când am auzit, pentru cã îmi este și foarte, foarte fricã de ce se poate întâmpla."

"-Te alarmezi. -Sunteți mai atentã? -Da, trebuie sã fii mai atentã, ce facem? Te poți îmbolnãvi. Da."

Între timp, Autoritatea Națională Sanitară Veterinara și pentru Siguranța Alimentelor face controale în toatã țara.

DANIEL CONSTANTIN, ministrul Agriculturii: "Sunt foarte multe controale pe care le deruleazã ANSVSA cu privire nu doar la calitatea produselor, la anumite analize, dar cu privire și la activitatea unor laboratoare particulare, unde se realizeazã acel proces de autocontrol. Orice produs din România, pentru a fi comercializat, trebuie sã fie însoțit de un buletin de analizã, care sã certifice calitatea și siguranța."

În urma scandalului iscat în jurul Avicola Călărași, vânzările produselor din carne de pui au scăzut cu 20 la sută, potrivit estimărilor Uniunii Crescătorilor de Păsări din România.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Scandal la Sf. Parascheva ( 14 Octombrie 2020 )

  Incidente la Iași, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Unii credincioși i-au îmbrâncit și bruscat pe membrii forțelor de ordine și au încercat să ajungă în apropierea raclei cu moaște, care a fost scoasă în curtea Catedralei Mitropolitane.

 • Polițiști atacați cu bâte și pietre, într-un sat din județul Sălaj ( 17 August 2020 )

  Polițiști atacați cu bâte și pietre, într-o localitate din județul județul Săla! Potrivit mesajului postat pe pagina de socializare a sindicaliștilor Europol, doi politiști din cadrul Secției Rurale Nușfalău, aflată în subordinea...

 • Premierul Ludovic Orban, chemat să dea explicații în scandalul Unifarm ( 29 Iunie 2020 )

  Ludovic Orban, chemat în Parlament să dea explicații în legătură cu scandalul de la Unifarm! Senatorul PSD, Radu Oprea, a anunțat că social-democrații vor ca prim-ministrul să dea explicații în fața parlamentarilor...

 • Un polițist din județul Timiș, înjunghiat în timpul misiunii ( 19 Iulie 2019 )

  Lista polițiștilor răniți în misiune se măreste! Un agent de poliție a fost înjunghiat în picior, în timp ce încerca să aplaneze un conflict. Incidentul a avut loc în localitatea Surducu Mic, din județul Timiș. Echipajul de poliție a fost...

 • Scandal în sala de operații a Spitalului Județean din Craiova ( 8 Martie 2019 )

  Scandal la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, după ce un medic concediat anul trecut pentru abateri disciplinare s-a întors la serviciu. Urologul Liviu Riza a intrat în blocul operator îmbrăcat în haine de stradă, chiar în timpul unei operații.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2