Date companie
 
 
 
 

Tot mai mulți elevi se îndreaptă spre școlile profesionale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Decembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scoli, profesionale
 

Școlile profesionale sunt din nou la modă. Pentru a-și putea găsi mai ușor un loc de muncă, după finalizarea studiilor, mulți dintre elevi se orientează spre școlile de arte și meserii, care, la anul, vor suplimenta numărul claselor cu 30%. Printre cursurile preferate se numără cele de croitorie, iar tinerii visează chiar să ajungă designeri renumiți.


MARINA MUREȘAN, elevă: "Îmi place să încerc tot ce e nou, îmi place să fiu în pas cu moda. Ce te visezi, când ieși de aici, sau ce ai vrea să fii, când vei termina? Un designer vestimentar. (...) În străinătate, am auzit că, se câștigă bine."

VASILE POGACIAN, elev: "Pe noi, aici, ne învață să facem pantaloni, să coasem pantalonii, să surfilăm, să punem buzunare. Faceți și haine? Da, facem cămăși, sacouri."

MARINELA MARC, director, Colegiul Tehnic "Napoca": "Probabil că vom solicita două clase, în acest an, pentru că am realizat această clasă bine și chiar am avut surpriza să avem elevi, care, inițial, au optat pentru un alt profil."

VALENTIN CUIBUȘ, șef, I.S.J. Cluj: "Am avut deja întâlnirile, pentru anul următor, cu mediul de afaceri. Cererea este mai mare decât anul trecut, motiv pentru care (...) vom crește cu aproximativ 35%, la clasele de profesională, față de anul trecut."

Cererea este cu atât mai mare, cu cât, din 2016, nimeni nu va mai putea lucra într-un domeniu, dacă nu are calificare atestată printr-o diplomă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2