Date companie
 
 
 
 

Transportul public, chin și în 2019

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Februarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : transport, public
 

În definiție, calitatea este înțeleasă ca o noțiune complexă și dinamică. Însă în București, realitatea este cu totul alta. Din nefericire când vorbim despre calitatea transportului public, mulți ridică din umeri. Pentru ca activitățile sociale, economice și culturale să se desfășoare eficient, iar calitatea mediului să nu se înrăutățească, este necesară impunerea transportului public în viața orașului, prin îmbunătățirea calității serviciilor oferite de acesta.

ALEXANDRU LANCUZOV, jurnalist specializat în Transporturi

"Un transport de calitate în București în primul rând ar trebui să ia în vedere posibilitatea de a uni toate mijloacele de transport rutier... practic transport de suprafață."

38% dintre bucureșteni sunt nemulțumiți de calitatea transportului public, potrivit unui studiu efectuat de Institutul pentru Cercetarea Calității Vieții.

ALEXANDRU LANCUZOV, jurnalist specializat în Transporturi


”Într-adevăr traficul din București este aglomerat, dar prin montarea unor sisteme GPS pentru o mai bună gestionare..... astfel autobuzele să vină și să poată lua toți călătorii.”

Un studiu arată că în urmă cu un an, 71% din cetățenii Capitalei utilizau transportul public de suprafață, iar numai 16 la sută se deplasau cu autoturismul propriu.

VOX:
”Este loc și de mai bine ca peste tot cât privește calitatea”

Nici la transportul feroviar situația nu este prea roz. Doar pe parcursul acestei ierni trenurile au avut întârzieri de zeci de minute și mulți călători au așteptat în frig.

RODRIGO MAXIM, președinte, Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari

”Infrastructura feroviară de la revoluție și până în prezent a fost subfinațată, este în starea care este, cu restricții de viteză.... din Europa.”

În 2018, în perioada iunie-noiembrie, timpul de așteptare a fost de 1,6 milioane de minute. Adică o întârziere de peste trei ani în doar 6 luni.

RODRIGO MAXIM, președinte, Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari

”Avem trenuri cu un vagon sau două și lumea rămâne pe jos sau rămâne înghesuită. Și asta este calitatea daca o putem numi calitate.”



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Campania ”Mergem împreună”, lansată de Național FM ( 3 Noiembrie 2019 )

  Național FM lansează campania „Mergem împreună”! Este vorba de o campanie națională de promovare a transportului în comun, care își propune să aducă, în același loc, respectiv, tramvai, autobuz sau troleibuz, cetățenii...

 • Noi norme pentru pneuri ( 5 Martie 2019 )

  La prima reuniune de la Bruxelles a Consiliului Energie desfășurat sub egida Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, s-a discutat despre actualizarea regulamentului privind etichetarea energetica a pneurilor. Astfel, etichetele vor fi afișate în mod mai vizibil pentru consumatori și vor include informații cu privire la aderența pe zăpadă și pe gheață. Ministrul român al Energiei, Anton Anton a explicat avantajele acestui proiect.

 • Bilanțul pe 2018 al Ministrului Public, sub semnul presiunii asupra Justiției ( 27 Februarie 2019 )

  Activitatea Ministerului Public în 2018, prezentată, astăzi, de procurorul general Augustin Lazăr! Un bilanț în care presiunile factorului politic asupra Justiției a ținut capul de afiș. În raportul său, procurorul general a ținut să precizeze...

 • Protestul taximetriștilor ( 13 Februarie 2019 )

  Protest de amploare al taximetriștilor, în Capitală! Sute de șoferi și-au adus taxiurile în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului. Ei au acuzat ilegalitățile practicate de platformele online de transport și au solicitat modificarea legii taximetriei.

 • Noi reglementări pentru pensionari ( 11 Februarie 2019 )

  Reguli noi pentru pensionarii din Capitală! Societatea de Transport București a modificat modul prin care vârstnicii beneficiază de gratuitate la transportul în comun de suprafață. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2