Date companie
 
 
 
 

Trasplant de cord reusit

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 August 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : operatie, transpalnt de cord, inima, comanesti, operatie de transplant
 

Dupa ce a asteptat mai bine de un an de zile o noua inima, ieri, un barbat de 50 de ani din localitatea bacauana Comanesti a fost supus unei operatii de transplant. Aceasta a fost realizata de medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Tîrgu Mures. Barbatul a primit inima unui tânar de 18 ani din Craiova care suferise un accident rutier.

CAMELIA CULBEC, sotie : "Nici cel mai mic efort nu îl mai putea face. Deci cred ca pentru dânsul doua luni erau mult. (...) Îsi dorea si el foarte mult si a zis ca indiferent ce ar fi."

Cadrele medicale au lucrat contra cronometru.

Dr. conf. HORATIU SUCIU, sef sectie Clinica de Chirurgie Cardiaca II : "E într-o stare stabila pentru acest moment, noi suntem multumiti de activitatea cardiaca, cât si la toate celorlalte organe. Nu este un receptor tocmai tânar."

RADU DEAC, medic cardiolog, sef Clinica chirurgie vasculara : "Raspunsul si sprijinul pe care l-am avut, (...) elicopterul care ne-a fost pus la dispozitie de SMURD (...) si, în fond, zborul propriu-zis peste munti este si aceasta o performanta."

O astfel de operatie costa 100.000 de lei, arata newsin. Fondurile necesare au fost asigurate prin Programul National de Transplant.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Brazi amplasați sub formă de inimă, în fața Spitalului „Gavril Curteanu” din Oradea ( 22 Decembrie 2020 )

  Eveniment în spiritul sărbătorilor de iarnă, organizat de Asociația "Sănătatea ta" din Oradea în fața Spitalului Municipal „Gavril Curteanu”, unitate sanitară suport COVID-19. În acel loc au fost amplasați, în formă de inimă...

 • Ucigașul polițistului din Timiș, capturat în Remetea Mare ( 4 Iunie 2019 )

  Ucigașul polițistului din județul Timiș a fost prins! Ionel Marcel Lepa, bărbatul care, duminică, a omorât un polițist în timpul unei misiuni, a fost găsit de polițiști, în această dimineață, într-o casă din localitatea Remetea Mare...

 • Renaște speranța pentru Alex. Operația efectuată la Viena, încheiată cu bine ( 5 Martie 2017 )

  Vești bune în cazul lui Alex, elevul suferind de tumoare osoasă! Alex a fost operat la umăr în spitalul din Austria, acolo unde i s-au dat șanse de însănătoșire. Medicii de la Viena i-au extirpat tumora și i-au protezat umărul. Mama lui Alex...

 • Performanță chirurgicală ( 1 Martie 2017 )

  Premieră medicală în România! La Timișoara, un bărbat a fost operat de cancer esofagian cu ajutorul unui robot chirurgical de ultimă generație. Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, a ajuns la medici în stare foarte gravă. Tumora îi invadase o mare parte a tractului digestiv.

 • Să-l ajutăm pe Alex ( 29 Ianuarie 2017 )

  Să-l ajutăm pe Alex! Elev în clasa a VIII-a, în vârstă de 15 ani, până în toamna anului trecut era un adolescent plin de viață, pasionat de sport și muzică. Se pregătea de Evaluarea Națională și ieșea cu colegii. Plimbări care s-au încheiat brusc, după un diagnostic crunt: osteosarcom osteogenic convențional humerus proximal drept, o tumoră malignă care a afectat osul și țesuturile dimprejurul umărului drept.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2