Date companie
 
 
 
 

Trei tineri, căutați de salvamontiști la apelul unui părinte prea grijuliu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Ianuarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arges, tineri, cristian, salvamont, parinte, echipament, varful, moldoveanu
 

Alarmă falsă, în cazul unor tineri bucureșteni plecați în drumeție pe Vârful Moldoveanu! O echipă de salvamontiști din Argeș a plecat, vineri seară, în căutarea celor trei tineri, după ce un părinte a anunțat că aceștia vor să urce pe munte, dar nu au echipament adecvat.

prin telefon: CRISTIAN TOMA, șef serviciu, Salvamont Argeș „Informațiile de la dumnealui erau că vor merge spre Vf. Moldoveanu prin Valea Rea, urmând ca în această dimineață să urce spre Vf. Moldoveanu. Omul era foarte panicat și ne-a transmis că cei trei copii nu sunt absolut deloc echipați. Imediat, s-a plecat pe Valea Rea să se verifice, să vedem dacă găsim mașina și date despre cei trei tineri. S-a căutat pe Valea Rea până aseară în jurul orei 1:00. Drumul este înzăpezit, s-a mers cât s-a putut. până am găsit un copac căzut. Era clar că de acolo mai departe nu se mai putea merge.”

În această dimineață tatăl grijuliu le-a trimis salvamontiștilor o hartă găsită într-un cont al băiatului. Zona era, însă, cu totul alta. Era vorba de Valea Buda, cu acces din Transfăgărășan.

prin telefon: CRISTIAN TOMA, șef serviciu, Salvamont Argeș „Am mers pe Valea Buda preț de vreo 15 km, am găsit mașina oprită într-o parcare, era clar că copiii sunt în zonă. La preț de vreo 15 minute au apărut și ei. Au mers aseară, au lăsat mașina acolo și au mers pe jos cam multicel până la prima stână din Buda. În dimineața asta au văzut că nu au cum să urce pe Vf. Moldoveanu și s-au întors la mașină. Copiii erau ok, erau echipați, contrar celor spuse de părinte, aveau echipamente de iarnă, aveau colțarii, aveau lanterne.” 

Salvamontiștii îi sfătuiesc pe turiștii care doresc să urce pe munte să plece la drum echipați corespunzător. Să aibă telefon și lanternă și să-și planifice deplasarea astfel încât să nu-i prindă noaptea pe drum. Acum este bine să aibă în vedere și faptul că, în Făgăraș și nu numai, stratul de zăpadă este consistent. Vremea fiind în ușoară încălzire, există riscul producerii de avalanșe.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Tineri recuperați de la munte ( 30 Iulie 2021 )

  Doi tineri, lipsiți de experiență și fără echipament corespunzător, au solicitat ajutorul salvamontiștilor pentru a ajunge în siguranță în orașul Codlea. Potrivit Salvamont Brașov, persoanele rătăcite au fost localizate în noaptea de joi spre vineri în Măgura Codlei, zona Piatra Albă. 

 • Anchetă în cazul trenul rămas fără frâne, care a rupt macazul ( 2 Iunie 2021 )

  Anchetă în cazul trenului Regio de pe ruta București Craiova, care a rămas fără frâne, marți seară, pe raza județului Argeș! Garnitura s-a oprit din inerție, la 300 de metri de Gara Golești...

 • ÎPS Calinic al Argeșului, primul înalt ierarh imunizat împotriva coronavirusului ( 29 Aprilie 2021 )

  Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Înalt Prea Sfințitul Calinic, s-a vaccinat împotriva noului coronavirus! Este primul ierarh al Bisericii Ortodoxe Române care a mărturisit că s-a imunizat. ÎPS Calinic a declarat...

 • Casă făcută scrum, în Argeș ( 19 Aprilie 2021 )

  Incendiu de proporții în comuna Brăduleț, din județul Argeș! Un bărbat în vârstă de 74 de ani a murit, după ce casa i-a luat foc. Omul nu a reușit să iasă din locuință, în momentul izbucnirii incendiului.

 • Pericol de avalanșă, în munți ( 24 Ianuarie 2021 )

  Două persoane au fost surprinse sâmbătă, de o avalanșă, sub Vârful Țigănești din Munții Bucegi. La fața locului au intervenit salvamontiștii, care au descoperit că o persoană era rănită.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2