Date companie
 
 
 
 

Ultima zi de pelerinaj pe Dealul Mitropoliei. Mii de credincioși s-au rugat la moaștele lui Dimitrie cel Nou si ale lui Constatin Brâncoveanu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : aglomeratie, Sf. Dimitrie
 

Aglomerație mare pe Dealul Mitropoliei, în ultima zi de pelerinaj dedicat ocrotitorului Bucureștiului, Sfântul Dimitrie cel Nou Basarabov. Mii de credincioși au stat la coadă și au înfruntat frigul pentru a se ruga la moaștele sfinților Dimitrie și Constantin Brâncoveanu, domnitorul martir.

AMBIANȚĂ (femeie la moaște )

AMBIANȚĂ (dau jandarmii drumul la coadă )

Credincioșii au rezistat ore în șir la coadă, în pofida vremii mohorâte.

VOX, măicuță
"Dar nu vă e frig? Nu, cine îl are pe Dumnezeu nu îi e frig. - Pentru ce vă rugati astăzi? Ma rog pentru sănătate, iertare de păcate, împlinirea dorințelor."

VOX: "Să avem sănătate, ajutor de la sfinți, să fim ocrotiți, tot poporul ăsta în fond, nu doar Bucureștiul."

VOX: "Viu de câțiva ani, sunt bolnavă, am diabet. Am venit cu un sandviș după mine că mi se face rău, dar totuși am venit."

VOX: "Pentru ce v-ați rugat astăzi aici?- Pentru toate, pentru sănătate în primul rând. Pentru binele familiei, al țării, al lumii întregi. (...) simți o ocrotire și o putere care îți dă forța să treci peste toate."

Anul acesta, la eveniment a asistat și patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea, care a adus o icoană a Sfinților Împărați Constantin și Elena.

MIHAI AUREL, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor: "Preafericitul Teofil care a venit cu o delegație și cu un dar, o bucată din sfânta cruce de la Ierusalim."

După pelerinaj, racla cu moaștele lui Constantin Brâncoveanu se întoarce în singura ctitorie a domnitorului din București, Biserica "Sfântul Gheorghe Nou" de la Kilometrul 0, în timp ce moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou vor fi păstrate în Catedrala Patriarhală.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Haos, la Centrul de vaccinare de la Romexpo ( 29 Martie 2021 )

  Aglomerație și îmbulzeală la Centrul de vaccinare anticoronavirus de la Romexpo, din Capitală, cel mai mare din România! Și asta din cauză că dozele de vaccin au întârziat. În această dimineață, sute de persoane...

 • Aglomerație la mall ( 17 Iunie 2020 )

  Aglomerație la mall-uri! Dacă până acum oamenii și-au făcut cumpărăturile online, acum au venit să își aleagă hainele potrivite și să le și probeze înainte. Multe magazine au deschis cu reduceri și promoții.

 • Aglomerație de coșmar, la Vama Nădlac și în alte vămi ( 17 Mai 2020 )

  O nouă zi cu aglomerație infernală, în vămile românești! Anchetele epidemiologice au dus la formarea unor cozi uriașe de mașini și au mărit mult timpul de așteptare, șoferii fiind nevoiți să stea și 8 ore, pentru a trece...

 • Înghesuială mare la metrou, după introducerea noilor sisteme de acces ( 19 Iulie 2017 )

  Metrorex, greșeală cu repetiție! A fost aglomerație uriașă în această dimineață la stația de metrou Unirii, din cauza noului sistem de acces și a închiderii uneia dintre căile de acces, pentru modernizare.

 • Aglomerație la frontiere ( 14 Aprilie 2017 )

  Aglomerație la granițe! În ultimele 24 de ore, peste 211.000 de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei atât pe sensul de intrare cât și pe cel de ieșire din țară. Valorile de trafic sunt cu aproximativ 68% mai ridicate față de o zi normală, când, în medie, trec granița 125.000 de oameni.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2