Date companie
 
 
 
 

Un milion de tone de cartofi riscă să se strice în depozitele din Brașov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : depozite, cartofi, productie
 

Peste un milion de tone de cartofi românești sunt pe punctul de a se strica în depozite, din cauza faptului că nu au căutare. Deși sunt mult mai ieftini, cartofii din producția internă nu sunt la fel de aspectuoși ca aceia proveniți din import, fapt pentru care supermarketurile îi preferă pe aceștia din urmă.

AMBIANȚĂ (când arată cum încolțește cartoful) „De acum încolo, se încălzește, colțul crește tot mai mult, deshidratându-se cartoful și astfel se produce degradarea."

În supermarket, un kilogram de cartofi din Belgia, Ungaria sau Italia costă peste un leu și jumătate, cu mult mai mult decât cei românești.

IOAN BENEA, președinte, Federația Națională "Cartoful": “Noi de-abia reușim să vindem cu 30 de bani, cu 40 de bani, cu 50 de bani, dacă reușim să-l vindem."

MIHAI PINTEA, director minimarket: “Noi îl vindem cu 1 leu și 40 de bani și îl luam la un leu, un leu si douzeci de bani."

Numai în județul Brașov s-au produs, anul trecut, 500.000 de tone de cartofi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Angajații uzinelor Dacia și Ford, în șomaj tehnic ( 3 Iunie 2020 )

  Uzina Dacia trimite din nou angajați în șomaj tehnic. 1.100 de angajați ai uzinei din Mioveni intră în șomaj tehnic, până în 30 iunie. Conducerea unității economice a luat această decizie din cauza penuriei de comenzi.

 • Un proiectil tras în Poligonul Cincu, rătăcit într-o grădină din Merghindeal ( 14 Iulie 2017 )

  Panică într-o localitate din Sibiu! Un proiectil militar folosit în cadrul exercițiului Saber Guardian 17 de la Cincu a aterizat în grădina unui localnic din satul Merghindeal. La lăsarea serii, elicopterele...

 • Incendiu devastator la Buhuși ( 21 Septembrie 2015 )

  Scene apocaliptice la Buhuși, județul Bacău! Un incendiu a mistuit depozitele a trei societăți de colectare a deșeurilor, aflate în aceeași curte. Focul a izbucnit duminică, iar pompierilor le-au trebuit 20 de ore să îl stingă. Au ars zeci de tone de deșeuri, în special mase plastice și aparatură electronică și electrocasnică. Din fericire, fiind zi nelucrătoare, în incintă...

 • Un bărbat a fost omorât de discul propriului tractor ( 15 Aprilie 2015 )

  Destin tragic al unui bărbat din județul Alba! Un bărbat de 65 de ani, din localitatea Blandiana, a fost omorât chiar de tractorul care i-a asigurat pâinea o viață întreagă. El se pregătea să discuiască pământul pentru cartofi. După ce a pornit motorul tractorului aflat în fața casei, omul și-a amintit că trebuie să schimbe discurile, dar a neglijat să oprească utilajul. A fost prins între disc și tractor, iar pieptul i-a fost zdrobit.

 • Armata Română testează un tab nou, fabricat la Moreni ( 30 Noiembrie 2014 )

  Armata română testează un nou vehicul militar! Noul tip de transportor blindat 8x8 a fost aruncat în aer, la propriu, pentru a i se testa rezistenta în cazul unei explozii! Aflat acum la stadiul de prototip, tabul ar putea intra în producția de serie din 2016. Transportorul blindat este fabricat la uzina de la Moreni si a trecut până acum prin zeci de teste, cele mai multe în poligonul special al armatei...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2