Date companie
 
 
 
 

Urmeaza Everestul pentru Horia Colibășanu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Horia Colibășanu, alpinist
 

Fără șerpași și rezerve de oxigen. Așa vrea să cucerească Everestul alpinistul Horia Colibășanu. Este proiectul pentru anul viitor al omului care abia s-a întors din Himalaya, unde a reușit să atingă Lhotse, al patrulea vârf ca altitudine din lume.

HORIA COLIBĂȘANU, alpinist: "Probleme financiare existã în expedițiile himalayene, dar noi încercăm să mergem, pentru că acolo este campionatul mondial al alpinismului, arena supremã, acolo se întâmplã performanțele!"

Horia Colibășanu este primul român care a ajuns pe vârful Lhotse, de 8.516 de metri. Alpinistul a pornit la începutul lunii aprilie în această expediție, alături de slovacul Peter Hamor.

HORIA COLIBĂȘANU, alpinist: "Eu fiind stomatolog, mã feresc cel mai tare de degerãturi și, când mi-e frig, mã întorc!"

Ministerul Tineretului și Sportului a suportat jumătate din costul expediției pe Lhotse, adică 10 mii de euro. În semn de mulțumire, alpinistul i-a făcut cadou ministrului Nicolae Bănicioiu primul său piolet și steagul care a fost dus pe vârful situat la granița dintre Nepal și China.

NICOLAE BĂNICIOIU, ministrul Tineretului și Sportului: "Îți promit cã va fi expus în Muzeul Sportului, care va fi deschis în câteva luni!"

Horia Colibășanu mai are în palmares alte șase vârfuri cucerite de peste 8 mii de de metri în Himalaya.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Zsolt Torok a fost găsit mort în Munții Făgăraș ( 17 August 2019 )

  Final tragic pentru un alpinist român! Bărbatul în vârstă de 45 de ani, a fost căutat, sâmbătă, de salvamontiști și jandarmi din județele Sibiu și Argeș. Din păcate acesta a fost găsit decedat. Este vorba de celebrul Torok Zsolt, care a dobărât mai multe recorduri în alpinismul românesc și mondial.

 • Alpinistul Horia Colibășanu, pregătit să urce pe Himalaya ( 28 Martie 2019 )

  Alpinistul timișorean Horia Colibășanu a plecat spre Himalaya, în încercarea de a deschide o nouă rută spre vârful Dhaulagiri de 8.167 metri, clasat în top cinci cei mai periculoși munți. În următoarele zile, Horia Colibășanu va începe...

 • Alpinistul Horia Colibășanu, pe Everest fără oxigen și fără șerpași ( 16 Mai 2017 )

  Premieră pentru alpinismul românesc și o performanță sportivă remarcabilă la nivel internațional! Horia Colibășanu a urcat pe Everest fără oxigen suplimentar și fără ajutorul unei echipe de șerpași...

 • Operațiune dramatică de salvare ( 22 Mai 2016 )

  La un pas de tragedie! Un alpinist în vârstă de 49 de ani din Brăila a fost mușcat de o viperă în timp ce escalada un versanț muntos din județul Argeș. Când a văzut că i se umflă mână, bărbatul împreună cu prietenii săi au coborât imediat de pe munte și au sunat la 112. Jandarmii veniți la fața locului l-au dus pe alpinist pe brațe câțiva kilometri, până la ambulanță.

 • Misiune dificilă de salvare, în Munții Bucegi ( 30 August 2015 )

  Misiune de salvare dificilă, în masivul Bucegi! Aventura a doi alpiniști a fost pe punctul de a se transforma într-o tragedie. Unul dintre ei a alunecat în gol și s-a rănit grav la cap și la coloană. Acțiunea de salvare a fost extrem de dificilă, chiar și pentru salvamontiștii experimentați. Șapte ore au mers salvatorii, pe un drum anevoios, ca să ajungă la turistul rănit. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2