Date companie
 
 
 
 

USL vrea ca referendumul să dureze două zile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : suspendare, referendum, USL
 

Uniunea Social Liberală vrea să fie sigură că referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu va întruni cvorumul necesar pentru a fi validat de Curtea Constituțională și propune organizarea acestuia pe parcursul a două zile.
Propunerea USL va fi analizată de Parlament, care potrivit liderului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, va avea ultimul cuvânt pe această temă.

IOAN RUS, ministrul Administrației și Internelor: "Cred ca doua zile ar fi mai bune decat o zi. Noi vom propune extensia macar a orelor, daca nu va decide Parlamentul sa faca in doua zile. (....) -Veti propune extinderea referedumului intre orele 7 si 21? -Daca va exista o astfel de discutie, da. Deocamdata nu avem cadru."

Deputatul Bogdan Niculescu Duvăz îi contrazice, însă, pe colegii săi de partid.

BOGDAN NICULESCU DUVĂZ, deputat PSD: "Nu s-a discutat în sesnsul în care să se ia o decizie. În general, opinia e că trebuie să rămână o singură zi pentru referendum."

prin telefon: FLORIN IORDACHE, deputat PSD: "Știam că va fi o sesiune extraordinară. Nu știam foarte clar când va fi convocat Parlamentul. Din informațiile mele, Senatul va fi convocat marți. (...) Noi avem o hotărâre a Curții, care trebuie pusă în concordanță cu decizia Curții."

prin telefon: CRISTIAN RĂDULESCU, senator PDL: "Pot să convoace sesiunea extraordinară și să o folosească pentru a face ceea ce au promis că vor face, deci să adapteze legislația pe care ei au emis-o la normele CCR. (....) Există marea posibilitate ca în noaptea dintre cele două zile să existe schimbări de rezultate, falsificări de voturi."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Agresorii jandarmeriței, pedepse cu suspendare ( 28 Decembrie 2019 )

  Închisoare cu suspendare pentru cei șapte bărbați care au agresat o femeie jandarm, la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei! Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Sectorului 1 al Capitalei și nu este definitivă.

 • PSD atacă la C.C.R. asumarea răspunderii Guvernului pe legea bugetului ( 23 Decembrie 2019 )

  Președinții Camerei Deputaților și Senatului, Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu, vor contesta la Curtea Constituțională adoptarea de către Guvernul Orban a bugetului pe 2020 fără dezbatere. Decizia a fost luată în cadrul...

 • Decizie definitivă în cazul de adopție al Sorinei și verdict în cazul procurorului Maria Pițurcă ( 11 Iulie 2019 )

  Decizie definitivă, în cazul de adopție al Sorinei! Adopția fetiței rămâne valabilă. Magistrații Curții de Apel Craiova au respins, astfel, cererea procurorului general, Bogdan Licu, de revizuire a adopției internaționale, în cazul...

 • Decizii amânate, în cazul micuței Sorina ( 10 Iulie 2019 )

  Tergiversări în cazul Sorina, fetița de opt ani din Baia de Aramă adoptată de doi români din Statele Unite! Curtea de Apel Craiova a amânat cu o zi decizia privind revizuirea hotărârii prin care s-a dispus adopția internațională.

 • Tramvaiul 41 a fost înlocuit cu două autobuze ( 1 Iulie 2019 )

  Viața fără tramvaiul 41! Recunoscut ca fiind unul dintre cele mai aglomerate din Capitală, tramvaiul 41 tăia Bucureștiul din Bd. Ghencea/Drumul Taberei și trecea prin Militari, Crângași si ajungea până la Piața Presei Libere.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2