Date companie
 
 
 
 

Vânătorii dâmbovițeni au reluat căutărea ursului ucigaș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vanatori, urs, padurari
 

Peste 30 de vânători, pădurari și jandarmi au reluat căutările pentru prinderea ursului care a ucis un om în județul Dâmbovița. Autoritățile îi sfătuiesc pe localnici să nu se îndepărteze de locuințe până când animalul nu va fi prins, întrucât este rănit și extrem de periculos. Vineri, alți doi pădurari din comuna argeșeană Corbeni au fost răniți de un urs turbat, în timpul unei partide de vânătoare. Cei doi bărbați au încercat să atragă animalul în locul în care se aflau mai mulți vânători, dar acesta i-a atacat. Unul dintre pădurari a ajuns la spital cu mâna zdrobită și a fost operat de urgență. Celălalt are o rană la șold. Animalul a fost împușcat de vânătorii care au intervenit imediat.

DUMITRU STATE, pădurarul atacat: (e pe targă) "- V-a ajutat un coleg, am înțeles. - Colegii, toți. - De ce v-a atacat? S-a speriat de dvs.? - Nu pot să-mi dau seama. - Credeți că s-a speriat? - N-am idee. - Ați tras cu arma după ce v-a atacat sau când l-ați văzut venind? - Nu mai știu."

AMBIANȚĂ al doilea rănit: "- A încercat să se urce în copac? - Nu știu, nu mă mai întrebați! - Dar cum v-a atacat? - Nu știu ce să vă spun."

VOX pădurar: "Din ce am înțeles de la el, că ursul a venit spre el, s-a trezit cu el în față. A încercat să evite întâlnirea, să se urce într-un copac și n-a apucat, l-a tras în jos. - Ursul? - L-a tras ursul, da, l-au ajutat colegii, câinii care au sărit pe urs."

ADRIAN POPESCU, medic, Spit. Municipal Curtea de Argeș: Mușcate de urs, am primit două victime. Una mai puțin grav, respectiv două plăgi la nivelul fesei stângi. Cealaltă, pune mai multe probleme. A fost prins de mâna dreaptă, are plagă, dar de fapt are o fractură.() Prins în gură de urs, s-a fracturat și osul."

La partida de vânătoare organizată în zona Tulburea-Corbeni, participau mai mulți turiști spanioli. Ursul i-a atacat pe cei doi pădurari, după ce unul dintre ei a tras un foc de armă în aer.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Muncitorii forestieri care au chinuit puii de urs, prinși de polițiști ( 19 Februarie 2021 )

  Imaginile revoltătoare cu puii de urs chinuiți, publicate de asociația „Casa lui Patrocle” pe rețelele de socializare, au avut efect. Muncitorii forestieri care au smuls cu brutalitate puii din bârlogul lor și, apoi, i-au...

 • Pădurari cercetați pentru furt de lemne din pădure ( 28 Octombrie 2020 )

  Descinderi ale polițiștilor la mai multe adrese din Timiș și Arad într-un dosar de furt de lemn. Perchezițiile au vizat mai mulți pădurari din cadrul Ocolului Silvic Lugoj care au obținut ilegal material lemnos.

 • Măsuri în cazul ursului care a agonizat la marginea drumului din Harghita ( 18 Noiembrie 2019 )

  Măsuri în cazul ursului care a agonizat o noapte și o jumătate de zi, sub privirile indiferente ale autorităților din Harghita! TORA APETRII, reporter "Din vina oamenilor care n-au avut tăria să își asume o decizie, ursul a agonizat

 • Ursul care a agonizat pe marginea drumului din județul Harghita, eutanasiat ( 17 Noiembrie 2019 )

  Situație revoltătoare, în județul Harghita! Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional. Un urs lovit, sâmbătă seară, de un autoturism, la ieșirea din localitatea Praid, a fost lăsat agonizeze pe marginea drumului.

 • Silvicultorii se pregătesc de protest ( 25 Octombrie 2019 )

  Sindicaliștii din silvicultură ies în stradă, în semn de protest față de agresiunile cărora le-au căzut victime pădurari! Protestul, organizat de Federația Sindicatelor Silva, va avea loc, marți, 29 octombrie între orele 10-14, la...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2