Date companie
 
 
 
 

Vânătorii dâmbovițeni au reluat căutărea ursului ucigaș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vanatori, urs, padurari
 

Peste 30 de vânători, pădurari și jandarmi au reluat căutările pentru prinderea ursului care a ucis un om în județul Dâmbovița. Autoritățile îi sfătuiesc pe localnici să nu se îndepărteze de locuințe până când animalul nu va fi prins, întrucât este rănit și extrem de periculos. Vineri, alți doi pădurari din comuna argeșeană Corbeni au fost răniți de un urs turbat, în timpul unei partide de vânătoare. Cei doi bărbați au încercat să atragă animalul în locul în care se aflau mai mulți vânători, dar acesta i-a atacat. Unul dintre pădurari a ajuns la spital cu mâna zdrobită și a fost operat de urgență. Celălalt are o rană la șold. Animalul a fost împușcat de vânătorii care au intervenit imediat.

DUMITRU STATE, pădurarul atacat: (e pe targă) "- V-a ajutat un coleg, am înțeles. - Colegii, toți. - De ce v-a atacat? S-a speriat de dvs.? - Nu pot să-mi dau seama. - Credeți că s-a speriat? - N-am idee. - Ați tras cu arma după ce v-a atacat sau când l-ați văzut venind? - Nu mai știu."

AMBIANȚĂ al doilea rănit: "- A încercat să se urce în copac? - Nu știu, nu mă mai întrebați! - Dar cum v-a atacat? - Nu știu ce să vă spun."

VOX pădurar: "Din ce am înțeles de la el, că ursul a venit spre el, s-a trezit cu el în față. A încercat să evite întâlnirea, să se urce într-un copac și n-a apucat, l-a tras în jos. - Ursul? - L-a tras ursul, da, l-au ajutat colegii, câinii care au sărit pe urs."

ADRIAN POPESCU, medic, Spit. Municipal Curtea de Argeș: Mușcate de urs, am primit două victime. Una mai puțin grav, respectiv două plăgi la nivelul fesei stângi. Cealaltă, pune mai multe probleme. A fost prins de mâna dreaptă, are plagă, dar de fapt are o fractură.() Prins în gură de urs, s-a fracturat și osul."

La partida de vânătoare organizată în zona Tulburea-Corbeni, participau mai mulți turiști spanioli. Ursul i-a atacat pe cei doi pădurari, după ce unul dintre ei a tras un foc de armă în aer.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2